Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

IZABRAN IZVOÐAČ ZA DRUGU FAZU RADOVA NA SAOBRAĆAJNICI GUBAVAČ-BISTRICA, ZAVRŠETAK PUTA DO KRAJA GODINE

IZABRAN IZVOÐAČ ZA DRUGU FAZU RADOVA NA SAOBRAĆAJNICI GUBAVAČ-BISTRICA, ZAVRŠETAK PUTA DO KRAJA GODINE

Lokalni putni pravac Gubavač Bistrica, nakon završetka prve faze radova i asfaltiranja dionice od sedam kilometara, u potpunosti bi trebalo da bude završen do kraja godine, kazao je Mensur Hajdarpašić, sekretar Sekretarijata za investicije Opštine Bijelo Polje.

  • Sa zadovoljstvom mogu da kažem da je završena prva faza radova na putnom pravcu Gubavač – Bistrica. Građani sa tog područja su skoro četiri godine vapili za završetkom tog putnog pravca, jer im je put u takvom stanju nanosio velike poteškoće u svakodnevnom funkcionisanju i normalnom životu. Asfaltiran je putni pravac od Gubavača do škole u Bistrici, osim jednog dijela od 70 metara, gdje nijesmo uspjeli da riješimo imovinske odnose – ističe Hajdarpašić i dodaje da ono što nije završeno biće realizovano drugom fazom radova, čija je vrijednost oko 2.800.000 eura.
  • Radovi podrazumijevaju izgradnju drugog sloja asfalta, izgradnju oko 94 pristupna puta, te od Gubavača do kuća Bučana malo manje od kilometar puta koji sada nije završen. Kroz naselje Gubavač put će biti proširen, urađeni trotoari i rasvjeta. Sproveden je tender i nadam se da smo dobili kvalitetnog izvođača radova. Tender je sproveo investitor. Uprava za kapitalne investicije i posao je dobila jedna bjelopoljska firma. Nadam se da ćemo konačno, možda do kraja ove godine, imati put u potpunosti završen – poručio je Hajdarpašić.
    Izvor: Dan
    Novinar: Milovan Novović