Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

MJEŠTANI SELA PODA ZAHTIJEVAJU REAKCIJU KOMUNALNOG PREDUZEĆA „LIM”: DIVLJA DEPONIJA PORED MAGISTRALE

MJEŠTANI SELA PODA ZAHTIJEVAJU REAKCIJU KOMUNALNOG PREDUZEĆA „LIM”: DIVLJA DEPONIJA PORED MAGISTRALE

Mještani bjelopoljskog sela Poda traže da se ukloni divlja deponija koja je formirana u blizini njihovih kuća.


Ističu da se deponija nalazi pored magistralnog puta Ribarevine – Berane, naočigled brojnih učesnika u saobraćaju, prije svega turista koji ovuda prolaze na putu prema Crnogorskom primorju.

  • Uprkos našim molbama da se očisti deponija u selu Poda i zahtjevu koji je predat Komunalnom predu zeću “Lim“, smeće još uvijek stoji na istom mjestu. Kontejner su uklonili, ali de poniju nijesu – naglašavaju mještani Poda i dodaju da sada i mještani okolnih sela smeće donose i odlažu na ovoj divljoj deponiji, koja se, što je najgore nalazi u blizini Područnog odjeljenja Osnovne škole „Rifat Burdžović”.
  • Oni koji nijesu mještani našeg sela donose smeće i odlažu ga tu. Na proširenju pored magistrale stalno se neko parkira, izbaci smeće i nastavi put. Što je najgore, deponija se nalazi pored škole, širi se neprijatan miris, a uskoro počinje nastava. Treba riješiti ovaj problem što prije – poručuju mještani Poda.
    Inače, problem sa lokacijom u Podima gdje treba da se odlaže komunalni otpad prisutan je poslednjih nekoliko godina. Komunalno preduzeće „Lim“ bilo je odredilo lokaciju na ulazu u selo, iz pravca Ribarevina. Tu su bile postavljene posude za odlaganje smeća, odnosno kontejneri. U blizini te lokacije nalazila se česma sa vodom i groblje, zbog čega su se pojedini mještani bunili. Potom je Komunalno preduzeće kontejnere postavilo pored magistrale, kod skretanja za Loznu, ali su i tu smetali pojedinim mještanima u oba slučaja često je dolazilo do paljenja kontejnera i nanošenja štete Komunalnom preduzeću. Sada se smeće odlaže u blizini nekadašnje napuštene baze preduzeća „Crnagoraput“, koja je prije nekoliko godina izgorela u požaru i tu je formirana deponija.

  • Izvor: Dan
    Novinar: Milovan Novović