Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

RADNICI KOMUNALNOG PREDUZEĆA „LIM” RADE NA ČIŠĆENJU PAVIĆA POTOKA: SPREČAVAJU MOGUĆE POPLAVE

RADNICI KOMUNALNOG PREDUZEĆA „LIM” RADE NA ČIŠĆENJU PAVIĆA POTOKA: SPREČAVAJU MOGUĆE POPLAVE

U susret jeseni i obilnijim kišama radnici Komunalnog preduzeća ,,Lim“ oranizovali su akciju čišćenja Pavića potoka koji poslednjih godina pravi velike probleme okolnom stanovništvu jer im je plavio kuće i imanja.


Tehnički rukovodilac Komunalnog Časlav Grubović saopštio je da su ove godi ne ranije krenuli sa preventivnim aktivnostima.

  • Želimo preventivno da djelujemo kolike su naše mogućnosti. Osim saniranja, odnosno kanalisanja potoka u donjem dijelu ispod magistrale koje izvodi firma iz Berana, naše preduzeće je pristupilo čišćenju u gornjem dijelu Pavića potoka, iznad AMD „Đorđije Stanić”. To podrazu mijeva orezivanje drveća i uklanjanje korova sa obje strane u dužini nekoliko stotina metara – kaže Grbović, dodajući da je problem konstantan i da nastaje zbog neodgovornosti pojedinih domaćinstava sa ovog područja.
  • Pojedinici su u blizini svojih kuća formirali mini deponije tako da ćemo mi urediti i tu njihovu nemarnost. U jednom dijelu nasućemo zemlju, izravnjati teren, postaviti klupe za odmor i zasaditi drveće, kako bi napravili ekološki kutak. Biće posatvljena oznaka o zabrani bacanja smeća. Nadležne služ be će sankcionisati one koji se ne budu toga pridržavali- poručio je Grubović, najavljaujući da će narednih dana raditi i na drugim kritičnim mjestima koje vodotoci mogu ugroziti, a radiće se i na otčepljavanju propusta.

  • Izvor: Dan
    Novinar: Milovan Novović