Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

KORAĆ: BITNA POBJEDA, BIĆE JOŠ GOLOVA

KORAĆ: BITNA POBJEDA, BIĆE JOŠ GOLOVA

Iskusni napadač Jedinstvo France Žarko Korać junak je pobjede njegove ekipe protiv Mornara u Baru.
Najprije je bio strijelac, pa onda asistent Brazilcu Ubiratan Brandau. Tako je Korać nastavio tamo gdje je stao u prošloj sezoni, kad je bio najbolji strijelac lige.


-Srećan sam što smo uspjeli da prekinemo seriju na startu prvenstva, odnosno dva uzastopna poraza. Čitavo vrijeme utakmice u Baru samo znali šta hoćemo i sve držali pod kontrolom. Na kraju, takav odnos prema obavezama je dao je rezultat – rekao je Žarko Korać.


Korać, koji je najbolji strijelac u istoriji Crnogorske lige ističe da se dobro razumije sa Brazilcem Brandaom za kojeg kaže da je majstor fudbala. Nakon što je na svoj način glavom zatreso mrežu i doveo svoj tim u vođstvo, nakon izjednačenja Barana, pokazao je asistencijom da je majstor svoga zanata. Njegova asistencija je ličila na one koje radi Miloš Teodosić u košarci. Iako okrenut leđima, dodao je loptu Brazilcu, koji je utrčao i majstorski zatresao mrežu.


-Bitno je da smo mi ostvarili pobjedu, a onda i to da sam dao prvi ovosezonski gol. Biće ih nadam se još dosta. Glad za golovima je kod mene uvijek prisustan. Uvijek je tu. Čim nestane glad za golovima idem ja u penziju.


Po Koraćevim riječima, njegova ekipa je igrala dobro, a kad je tako golovi i asistencije dođu same.
-U Baru je bilo teško. Igrali smo protiv aktuelnog vicešampiona, ekipe koja je igrala sjajno u evropskim takmičenjima. Znali smo da će utakmica biti teška, ali smo isto tako znali da imamo svoje šanse i da je tim Mornara dosta umoran…


Kad je naredni period u pitanju, Korać kaže da već u srijedu na bjelopoljski gradski stadion dolazi Otrant Olimpik.


-Brzo nas čeka nova utakmica i novo dokazivanje. Ulcinjani su odlična ekipa, koja igra na rezultat, predvođena fenomenalnim trenerom i mojim fudbalskim tatom Dejanom Vukićevićem. Očekujem i reakciju navijača, iako su oni uvijek u dobrom broju na tribinama, da nas podrže da dođemo do trijumfa – kazao je Korać.


Izvor: Dan
Novinar: Milovan Novović