Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

BANKE, TRANSAKCIJE, PROVIZIJE, NAKNADE..

BANKE, TRANSAKCIJE, PROVIZIJE, NAKNADE..

Naš sugrađanin Željko Đukić na društvenim mrežama objavio je video zapis kojim želi skrenuti pažnju na nekorektno ponašanje banaka.


On navodi da mu je na transakciju u iznosu 3.00 eura, banka naplatila 0.70 eura svoju proviziju.


Određen broj građana u komentarima podržao je Đukića, gdje navode da se ovo dešava jer niko ne provjerava banke, kao i da ne znaju zbog čega im banka svakog mjeseca skida po 3-4 eura sa računa, bez objašnjenja zašto.


Đukić u video zapisu navodi da je ovo što rade banke smiješno i tragikomično.


“Šta nam rade banke, ovo je stvarno smiješno i tragikomično. Na transakciju od 3 eura u kešu, banka je naplatila 70 centi svoju proviziju. Šta nam rade banke i kako su skupe provizije kod nas u bankama, a u istu tu banku uđeš, čekaš po dva sata umjesto da imaju pet šalterskih radnika, njima radi jedan ili dva”, naveo je Đukić u objavi.


Đukić postavlja pitanje šta je sa centralnom bankom? Šta je sa zaštitom građana? Šta je sa pravima potrošača?


“Mi treba da poslujemo svi legalno, držimo novac na žiroračunima kod banaka, da bi nas posle toga banke nagrđivale sa svojim skupim provizijama. Šta je sa centralnom bankom? Šta je sa zaštitom građana? Šta je sa pravima potrošača?”, dodaje Đukić u video zapisu.


A samo neki od komentara su sljedeći:


“Bravo, to su legalni zelenaši, svakog mjeseca NLB mi skida sa računa 3-4 eura, pojma nemam zašta, niti hoće da mi objasne zbog čega”


“0,70, nisi išao u CKB, čitava tri eura provizija na uplatu od 1.00”


“Šta je bolje, kada nema ko da ih provjeri I sankcioniše”


“Naknada za održavanje računa, naknada za podizanje novca sa bankomata, naknada za sms poruke, naknada za korišćenje aplikacije na telefonu, naknada za obradu kredita, naknada za uslugu na šalteru… naknada naknada… a tek kamatne stope na “povoljne” stambene kredite su gore od zelenaških… Ako si srećnik da radiš na državnim jaslima, možeš da uzmeš super “povoljan” stambeni kredit 100 000 € na 30 godina vratis 189 000 €”.