Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

TRI BJELOPOLJKE PRATEĆI SVOJE SNOVE OTPUTOVALE NA RAZMJENU STUDENATA U AMERIKU

TRI BJELOPOLJKE PRATEĆI SVOJE SNOVE OTPUTOVALE NA RAZMJENU STUDENATA U AMERIKU

Danas su tri nase sugrađanke Irina Krgović , Marija Jeremić i Asija Mahmutović poletjele sa aerodroma u Podgorici za Ameriku prateći svoje snove.


Ove mlade djevojke su stipendistkinje programa razmjene učenika FLEX pod pokroviteljstvom američke vlade , u US će boraviti godinu dana.


Asija će biti novi član jedne američke porodice, nju posebno raduje prilika koja joj se pružila, a kaže da će ovo za nju biti i veliki izazov.


“Ja ću biti novi član porodice Brodbeck, u gradu Winfild koji se nalazi u državi Kanzas, tamo je duži dio godine ljeto i biće to izazov za mene. Mnogo se radujem što sam dobila ovu priliku i iskoristiću je da što bolje predstavim svoju državu, porodicu i sebe”, navodi Asija.


Sreću zbog putovanja u Ameriku nije krila ni Irina Krgović


“U životu mi se pružila šansa da budem student na razmjeni i otputujem za Ameriku. Jako sam zahvalna ljudima Garretta u Indiani što su odlučili da me prime u svoj dom 2024/2025 školske godine”, kazala je Irina.


Svoj san ispunila je i Marija Jeremić, koja će tokom godine boraviti u New Yorku.


“Baš mi je drago što smo nas tri dobile ovu priliku da učimo u US. Ja sam smještena u New Yorku i moj udomitelj je jedna profesorka iz malog grada u toj drzavi”, ističe Marija.