Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

EUROMOST: RIBLJI FOND U LIMU DANIMA SE UNIŠTAVA

EUROMOST: RIBLJI FOND U LIMU DANIMA SE UNIŠTAVA

Dok se na rijeci Lim na području Opštine zbog izgradnje obaloutvrda svaki dan dešavaju ekološki incidenti, a Osnovno državno tužilaštvo u Bijelom Polju sprovodi istragu za izvršena krivična djela protiv životne sredine i saslušava okrivljene za ove ekološke incidente, oni se nastavljaju svaki dan dešavati-kažu u NVO,,Euromost‘‘.


-Danas u jutarnjim satima, je zabilježen slučaj koji traje nekoliko dana.Rijeka je danima zamućena i kako se u ovu rijeku bez ikakve kontrole ulazi i radi, saopštili su iz NVO,,Euromost”.


Kako navode u ovoj organizaciji,njih ne čudi što to radi firma iz Srbije, angažovana za izgradnju šetališta i obaloutvrda, kojoj je bitno da uzme novac i vrati se svojoj državi. To rade oni koji prezentuju Crnu Goru kao ekološku državu, a Bijelo Polje kao neku turističku destinaciju, a sve što je prirodno uništavaju-kažu u Euromostu.


-Ovo sve govori koliko je korupcija zastupljena na štetu ove rijeke i životne sredine u Bijelom Polju, da svaki dan sve posmatraju inspekcijski organi i svi ćute, iako su zakonski propisi i sve odobrene dozvole jasno dale upute investitoru, kako mora zaštititi ovu rijeku.NVO,,Euromost” je i danas predala još jednu prijavu protiv Ministarstva poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede, Opštine Bijelo Polje i nosioca projekta Svjetske banke, kojim očigledno je bitnije šetalište od same rijeke, koji krše sve zakone, kada se tiče zaštite životne sredine.Apelujemo na Ministarstvo ekologije,održivog razvoja i razvoja sjevera, kao i Agenciju za zaštitu životne sredine da preduzmu nešto u cilju zaštite ove rijeke i poštovanje zakona-kažu u Euromostu.


Izvor: Dan
Novinar: Milovan Novović