Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

JOVAN BAOŠIĆ REĐA USPJEHE NA DOMAĆOJ I MEĐUNARODNOJ SCENI

JOVAN BAOŠIĆ REĐA USPJEHE NA DOMAĆOJ I MEĐUNARODNOJ SCENI

Priča sa fudbalom Jovana Baošića krenula je prije duže od deset godina. Prve fudbalske korake napravio je u Bijelom Polju, a kako navodi osjećaj kada je igrao za svoj rodni grad i klub je fenomenalan.


“Moji prvi fudbalski koraci su bili u FK Meteor kod trenera Nova Čujovića, koji je me je zapazio na stadionu, na kojem sam provodio puno vremena. Tada me je pozvao da budem dio njegove ekipe i tako je sve počelo”, kaže Jovan na početku razgovora za VBP portal.


Baošićeva generacija je odrastala uz majstorije raznih fudbalera u brojnim evropskim klubovima, ali je našem sagovorniku za oko tada zapao defanzivac Karlos Pujol.


“To je igrač koji mi je u tim godinama najviše privlačio pažnju, jer sam uvijek volio borbene igrače koji su davali sve od sebe. Tu se javila i želja da postanem takav odbrambeni igrač”, priča on.


Kada su u pitanju prepreke u njegovoj karijeri, Bjelopoljac ističe da su to povrede sa kojima se u tom sportu susreću svi.


“Sve se to prebrodi, a nakon toga sportista ojača”, dodaje Baošić.


Prvi profesionalni ugovor potpisao je za ekipu Mogrena, kao veoma mlad igrač. Kako kaže, osjećaj je bio izuzetan.


Igrao je potom za brojne klubove u zemlji i inostranstvu, između ostalih i za Jedinstvo.


“Osjećaj kada igrate za svoj rodni grad i klub je fenomenalan i drago mi je što sam bio dio ekipe kada je Jedinstvo bilo u najtežoj situaciji u istoriji kluba. Tada sam došao na polusezoni iz ekipe Rudara. Jedinstvo je bilo u zoni ispadanja u Trećoj ligi Crne Gore. Mislim da je to bila prekretnica za klub, odigrali smo fenomenalno i spasli Jedinstvo od ispadanja”, prisjeća se nekadašnji defanzivac tima iz našeg grada.


Baošić je kako kaže sa klubom u koji trenutno igra postigao istorijske rezultate, postali su vicešampioni države.


Kada su u pitanju osobine koje treba da posjeduje fudbaler ukoliko želi da bude uspješan, ističe da su to upornost, rad, disciplina i posvećenost.


Baošić je izabran za najboljeg defanzivca lige, ali i za člana najboljeg tima prvenstva, a i ove sezone je u evropskim kvalifikacijama našao svoje mjesto među startnih 11.


*Sponzor teksta Mesopromet Franca