Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

POLEMIKA OKO FUNKCIONISANJA VLASTI U BIJELOM POLJU: PES PROVERAVA S KIM JE BS, U STVARI, U KOALICIJI

POLEMIKA OKO FUNKCIONISANJA VLASTI U BIJELOM POLJU: PES PROVERAVA S KIM JE BS, U STVARI, U KOALICIJI

Na juče održanoj 21. sjednici SO Bijelo Polje predsjedavajući je bio Ernad Suljević, što ne bi bilo čudno da on nije aktuelni ministar za saradnju sa nevladinim organizacijama u rekonstruisanoj vladi. Takođe, on je i predsjednik Opštinskog odbora Bošnjačke stranke Bijelo Polje.


Zato je odbornik PES-a Dražen Petrić, koji je i poslanik u državnom parlamentu, postavio pitanje da li je legitimno da Suljević obavlja poziciju predsjednika SO.


– Legitimno bi bilo da više ne budete predsjednik SO. Nelogično je da na državnom nivou vršite vlast sa onima protiv kojih ste u lokalnom parlamentu. Mi nikoga ne ucjenjujemo, niti vršimo pritisak, i samo tražimo da se aktuelna vlast provjeri – kazao je Petrić.


Suljević je odgovorio da ne treba uzimati BS u bilo kakve političke trgovine.


– Mi nijesmo ničiji privezak ili satelit. Radili smo i do sada samostalno, tako ćemo raditi i ubuduće. Ne pristajemo na bilo kakve ucjene sa bilo čije strane. Možemo i hoćemo da sarađujemo sa svima u interesu građana, kako Bijelog Polja, tako i Crne Gore. Zasad smo u koaliciji na opštinskom nivou sa DPS-om, SD i SDP-om i dok god budemo vršili vlast u interesu građana tako će i biti – rekao je Suljević.


Odbornik SDP-a Adnan Striković kazao je da neće ni rušiti ni formirati vlast sa strankama kao što je Nova srpska demokratija.


– Nije u redu da PES ucjenjuje BS da izađe iz vlasti u Bijelom Polju – naveo je Striković.


Predsjednik Opštine Petar Smolović, inače kadar DPS-a, tvrdi da vlast u Bijelom Polju funkcioniše odlično i da je dokaz za to i činjenica da je budžet za prošlu godinu realizovan u skoro stopostotnom iznosu.
– Ne očekujem da se bilo šta mijenja kada je u pitanju funkcionisanje sadašnje koalicione vlasti i čvrsta koalicija ostaje do lokalnih izbora – naglasio je Smolović.


Vlast u Bijelom Polju na klimavim nogama


Opozicioni odbornik Vaso Obradović kaže da je vlast u Bijelom Polju odavno na klimavim nogama, i da DPS zajedno sa SDP-om i SD ima 19 odbornika, odnosno jednog više od ostalih partija. Nekoliko puta, kako podsjeća, sjednica SO nije se mogla održati jer neko od odbornika DPS-a nije bio u mogućnosti da prisustvuje, a opozicija nije željela da im daje legitimitet, ali su uvijek bili u sali kad se razgovaralo o važnim pitanjima za građane.


– Sad je već došlo vrijeme da se ozbiljno razmišlja šta i kako dalje. Mi mislimo da je vrijeme da dođe do rekonstrukcije vlasti u Bijelom Polju, nakon svega što se dešavalo na državnom nivou. Zato očekujemo da nas kolege iz Bošnjačke stranke nakon ovih godišnjih odmora pozovu da sjednemo za sto i razgovaramo sa PES-om, Demokratama, SNP-a i odbornicima GP URA šta dalje da se radi – kazao je Obradović.


Izvor: Dan
Novinar: Milovan Novović