Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

U DOMU ZA STARA LICA BIJELO POLJE BROJNE AKTIVNOSTI

U DOMU ZA STARA LICA BIJELO POLJE BROJNE AKTIVNOSTI

Zaposleni u javnoj ustanovi Doma za stara lica Bijelo Polje svakodnevno se trude da svakom prilikom upotpune dan svojim korisnicima na najbolji mogući način. Zamjenica direktora Doma za stara lica Marijana Smolović kaže da im je cilj da kroz razne aktivnosti korisnici te gerontološke ustanove imaju ispunjen život.


-Prethodnih dana bilo je veselo u našoj ustanovi jer je nekoliko naših korisnika proslavilo rođendan. Jedna od korisnica Dnevnog boravka za stara lica proslavila je svoj 75. rođendan. Naša Milja zajedno sa ostalim korisnicima proslavila je rođendan sa željom da se još dugo vremena ovako sastaju i vode razgovore uz smijeh i lijepo raspoloženje. Organizovali smo svečanu proslavu sa tortom, muzikom i čestitkama, čime smo im pružili dodatnu radost i osjećaj posebnosti. Ove proslave su dio naše posvećenosti da svaki , naročito na njihov korisnik osjeća pažnju i ljuav. Ovakvi događaji su ključni za unapređenje kvaliteta života naših korisnika, jer im omogućavaju da se socijalizuju, uživaju u aktivnostima i osjećaju kao dio zajednice.

Zahvaljujemo svim zaposlenima koji su doprinijeli organizaciji ovih aktivnosti. Njihova posvećenost i ljubaznost čine naš Dom mjestom gdje se stariji osjećaju voljeno i poštovano-naglasila je Smolović.
Dan proveden sa osmijehom doprinosi boljoj i srećnijoj starosti

  • Sve aktivnosti koje realizujemo od izuzetnog su značaja za naše korisnike jer doprinose njihovom mentalnom, emocionalnom i fizičkom zdravlju. Dijeljenje životnih iskustava pomaže u očuvanju sjećanja i stvaranju osjećaja zajedništva, dok igre poput šaha podstiču kognitivne funkcije i usporavaju napredovanje demencije. Boravak u prirodi dodatno poboljšava raspoloženje i smanjuje nivo stresa, što je ključno za ukupno blagostanje starijih osoba – naglašava Smolović i dodaje da će nastaviti sa sličnim aktivnostima, vjerujući da svaki dan proveden sa osmijehom doprinosi boljoj i srećnijoj starosti.
    Izvor: Dan
    Novinar: Milovan Novović