Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

OTVARANJEM SEOSKIH AMBULANTI STANOVNICI RURALNIH PODRUČJA DOBILI SU ZDRAVSTVENU ZAŠTITU

OTVARANJEM SEOSKIH AMBULANTI STANOVNICI RURALNIH PODRUČJA DOBILI SU ZDRAVSTVENU ZAŠTITU

Otvaranjem seoskih ambulanti, angažovanjem ljekara i medicinskih sestara, stanovnici ruralnih bjelopoljskih krajeva dobili su zdravstvenu zaštitu na koju su dugo čekali. Inicijativu je pokrenuo menadžment Doma zdravlja u našem gradu.


“Radi se o ambulantama koje su jako udaljene od grada, 30 – 40 kilometara, a imamo i pacijente koji su udaljeni i od tako udaljenih ambulanti. Znamo kako zima na sjeveru zna da bude surova i koliko je teško doći do tih pacijenata. Radi se o pacijentima koji su većinom stari, bolesni od 2-3 ili više hroničnih bolesti, znači njima je itekako potrebna medicinska njega”, kazao je doktor Admir Hasić.


Hasić ističe da jeste naporno poslije smjene otići u ruralna područja, ali da im olakšava veliki trud menadžmenta Doma zdravlja, prije svega Mirjane Varagić, kao I podrška I pomoć lokalne samouprave I Petra Smolovića.


On dodaje da samo u toku prve smjene bude od 20-30 pacijenata koje pregledaju na ruralnim područjima.


“Ja bih istakla da je Dom zdravlja Bijelo Polje, možda jedini Dom zdravlja koji, ako imamo u vidu broj stanovnika, ima toliki broj terenskih ambulanti, što je i razumljivo obzirom na razuđenost terena naše opštine”, kazala je direktorica Doma zdravlja Mirjana Varagić.


Izvor: RTCG
Novinarka: Vanja Rakonjac