Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

JAHANJE KONJA UPOTPUNILO TURISTIČKU PONUDU U BIJELOM POLJU

JAHANJE KONJA UPOTPUNILO TURISTIČKU PONUDU U BIJELOM POLJU

U cilju promocije turizma, turističke ponude i proizvoda na sjeveru Crne Gore, juče su održane aktivnosti jahanja konja na imanju Suada Hota koje se nalazi na Džafića Brdu.

„Turistička agencija „Trip North Travel“ realizuje projekat koji je subvencioniran i potpomognut od strane Vlade Crne Gore i Evropske unije – „Razvoj turizma na sjeveru“.

Dio tog projekta je prezentacija i promocija jahanja konja na Džafića brdu u Bijelom Polju.

„Jedno fino iskustvo, jedan novi turistički projekat“, kazao je za portal Vijesti iz Bijelog Polja direktor „Trip North“ agencije Admir Zekić.

On ističe da je u turizmu najbitniji smještaj pa treba raditi na povećanju broja kreveta, kako privatnog, tako i hotelskog smještaja, a onda slijede i aktivnosti poput jahanja konja.

JAHANJE KONJA UPOTPUNILO TURISTIČKU PONUDU U BIJELOM POLJU

U promociji je učestvovao i vlasnik Konjičkog kluba Džafića brdo, Suad Hot, koji je naglasio da je on četvrta generacija koja se bavi ovim aktivnostima na imanju starom sto godina.

„To je moja ljubav, porodično naslijeđena, sa koljena na koljeno“, ističe Hot i dodaje da je zbog ljubavi prema konjima počeo da učestvuje na takmičenjima, da sve pretvori u porodični biznis, a i da sve to prenese na svoju djecu.

Počeli su sa radom prije tri godine i brzo stekli popularnost i veliku posjećenost.

„Svi dolaze i odlaze zadovoljni i srećni“, istakao je Hot.

Učesnik događaja bio je je planinarski i turistički vodič, Semir Kardović iz Rožaja.

„Ovo je jedan dobar primjer kako turizam treba da se razvija. Ovo je jedan stub turizma na sjeveru. U suštini, ovaj porodičan biznis je nešto što se najviše traži na tržištu“, kazao je Kardović.

*Ovaj medijski sadržaj kreiran je kroz finansijsku podršku podfonda za dnevne i nedeljne štampane medije i internetske publikacije Ministarstva kulture i medija Crne Gore.

https://www.facebook.com/watch/?v=432821869519889