Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

LOKALNA UPRAVA U BIJELOM POLJU ANGAŽOVANA NA POBOLJŠANJU KVALITETA ŽIVOTA RE POPULACIJE

LOKALNA UPRAVA U BIJELOM POLJU ANGAŽOVANA NA POBOLJŠANJU KVALITETA ŽIVOTA RE POPULACIJE

Lokalna zajednica i gradska uprava u Bijelom Polju usmjereni su ka unapređenju položaja Roma, kojih prema popisu stanovništva iz 2011. godi ne ima 334. Kroz implementaciju lokalnih akcionih planova za integraciju Roma i aktivnosti kancelarije za Rome, grad radi na poboljšanju prava i kvaliteta života romske zajednice.

Rukovodilac Odjeljenja za ljudska i manjinska prava Miloš Kljajević smatra da je vidljiv napredak u oblastima obrazovanja, zdravstva i zapošljavanja, ali i kontinuirane aktivnosti koje se sprovode tokom cijele godine radi podrške i inkluzije Roma.

LOKALNA UPRAVA U BIJELOM POLJU ANGAŽOVANA NA POBOLJŠANJU KVALITETA ŽIVOTA RE POPULACIJE

Čitava lokalna zajednica, i grad Bijelo Polje, ima za cilj da unaprijedi položaj Roma i romskog stanovništva i na čemu posvećeno i predano radimo. Takođe, želim da pomenem da u okviru sekretarijata za lokalnu samoupravu postoji kancelarija za Rome u kojoj je zaposleno dvoje naših kolega od kojih je jedna Romkinja, koji se bave određenim strateškim unapređenja i života Roma.

Imamo veliki broj zahtjeva za jednokratnu pomoć. Napredak se i vidi u oblasti obrazovanja, u oblasti zdravstvene zaštite, ali i u oblasti zapošljavanja. Lokalna samouprava neće stati na ovome, već će biti pouzdan partner za unapređenje položaja Društva Roma i romskog naroda i biće oslonac i čvrst partner u svim njihovim budućim akcijama kazao je on.

Projekat “Sve o RE” realizuje NVO Multimedijal Montenegro NVO MMNE uz finansijsku podršku Ministarstva ljudskih i manjinskih prava.

Izvor: Dan

Novinar: Milovan Novović