Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

STEFANU VUKIĆEVIĆU DRUGO MJESTO NA FOTOGRAFSKOM FESTIVALU: FOTOGENIČNI KONJ U SELU KUKULJE

STEFANU VUKIĆEVIĆU DRUGO MJESTO NA FOTOGRAFSKOM FESTIVALU: FOTOGENIČNI KONJ U SELU KUKULJE

Fotograf Stefan Vukićević iz Crne Gore osvojio je drugo mjesto u kategoriji pejzažne fotografije na nedavno održanom festivalu u Sarajevu (Sarajevo Photography festival). Nagrađena fotografija nastala je u Bijelom Polju, u selu Kukulje.

– Na pustom seoskom terenu je ostao samo fotogenični konj. Estetika kontrasta i planovi kadra je ono što je meni, uz ugrađeno značenje, najbitnije – kazao je Vukićević, dodajući da je svaka nagrada značajna jer dolazi i kao potvrda da neko cijeni i vidi nečiji rad, koji na kraju nije samo ,,klik“.

Vukićević je podsjetio da SPF ima internacionalni karakter, a o njemu dovoljno govori podatak da su na ovogodišnjem festivalu za nagradu konkurisali ljudi iz 56 zemalja svijeta, u različitim kategorijama.

STEFANU VUKIĆEVIĆU DRUGO MJESTO NA FOTOGRAFSKOM FESTIVALU: FOTOGENIČNI KONJ U SELU KUKULJE

– Festival je sjajno organizovan, okuplja ljude iz cijelog svijeta koji se na taj način povezuju i upoznaju, što je jedan i od ciljeva festivala. Program je veoma raznovrstan, mogu se posjetiti vrhunske izložbe, radionice, razgovori sa umjetnicima… Sveukupno, utisci su fenomenalni i sigrno ću u budućnosti redovno posjećivati festival i uživati u njemu – kazao je Vukićević.

Stefan Vukićević je rođen 1993. godine u Bijelom Polju. Završio je studije Fakulteta vizuelnih umjetnosti na Univerzitetu Mediteran. Nakon osnovnih studija, preko Erasmus programa, od februara do jula 2018. godine, školovanje je nastavio u Slovačkoj na Akademiji likovnih umjetnosti i dizajna u Bratislavi, na katedri fotografije.

Festival u Sarajevu obuhvatao je osam kategorija, a stigle su prijave iz 56 zemalja svijeta. Svih osam kategorija žirirali su eminentni regionalni i svjetski umjetnici. Gran pri festivala dodijeljen je fotografu iz Hrvatske Ivanu Gundiću, koji je osvojio i prvo mjesto u kategoriji konceptualne fotografije.

Izvor: Pobjeda