Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

GIMNAZIJA “MILOJE DOBRAŠINOVIĆ” ISPRATILA NAJBOLJE UČENIKE: OD 104 MATURANTA “LUČOM” NAGRAĐENO NJIH 50

GIMNAZIJA “MILOJE DOBRAŠINOVIĆ” ISPRATILA NAJBOLJE UČENIKE: OD 104 MATURANTA “LUČOM” NAGRAĐENO NJIH 50

Na prigodnoj svečanosti koju su upriličili učenici i nastavnici Gimnazije “Miloje Dobrašinović” najboljima u generaciji je uručeno 50 diploma “Luča”.

Pozdravljajući maturante i najbolje takmičare škole, direktorica gimnazije Jasminka Međedović je kazala da je i ove godine ova vaspitno-obrazovna ustanova izvela na put još jednu generaciju od 104 učenika među kojima je 23 nosioca diplome Luče A i 27 nosioca Luče B koji su zajedno sa učenicima nižih razreda prezentovali školu na najbolji mogući način, kako uspjehom tako i zapaženim rezultatima na državnim i međunarodnim takmičenjima, Olimpijadi znanja, sportskim takmičenjima.

GIMNAZIJA “MILOJE DOBRAŠINOVIĆ” ISPRATILA NAJBOLJE UČENIKE: OD 104 MATURANTA “LUČOM” NAGRAĐENO NJIH 50

– Dragi učenici, vaša posvećenost i trud dali su rezultate, ali bez podrške vaših roditelja i nastavnika ne biste bili to što jeste, prije svega dobri, pa tek onda uspješni učenici. Vi ste još jedna generacija koja će ostaviti svoj trag u ovoj školi, upamćeni na najljepši mogući način. Započinjete novi život, stvarate novo poglavlje u svom životu, koji nije ni malo lak. Ali, život, ponekad težak, nepredvidljiv, ali lijep, biće onakav kakvim ga vi budete sami kreirali. Želim da vaši životni putevi budu obilježeni srećom i uspjehom – poručila je Međedović gimnazijalcima.

Dodala je da, prije svega, učenicima koji napuštaju gimnazijske klupe želi da postanu čestiti, uspješni i srećni ljudi.

Bijelo Polje je uvijek bilo i ostalo, između ostalog, prepoznato po brojnim naučnicima, stručnjacima iz raznih oblasti, doktorima nauka, akademicima…Uvijek su ga krasili ljudi čijim uspjesima su se ponosili mnogi.

Za đaka generacije škola je izabrala je Petra Đakovića, koji je svojim radom i trudom kao i učešćem na raznim državnim i međunarodnim takmičenjima kroz četvorogodišnje školovanje zavrijedio ovu prestižnu nagradu.

GIMNAZIJA “MILOJE DOBRAŠINOVIĆ” ISPRATILA NAJBOLJE UČENIKE: OD 104 MATURANTA “LUČOM” NAGRAĐENO NJIH 50

– Kroz izazove, uspone i padove zajedno smo svi stasali i sazreli, često se oslanjajući jedni na druge, dijelili znanje, podršku i smijeh. Danas ne slavimo samo individualne uspjehe, već i snagu našeg zajedništva.Zahvaljujem svim profesoruima na njihovoj pomoći i posvećenosti koji su značajno doprinijeli mom obrazovanju i ličnom razvoju. Dok se rastajemo i koračamo ka novim putevima, ne zaboravimo odakle smo došli i ko smo postali – i neka naša prošlost bude vodilja u našoj budućnosti i neka nas strast i želja za uspjehom uvijek vode naprijed–poručio je Đaković.

Na manifestaciji su uručene i brojne nagrade učenicima za ostvarene rezultate u ovoj školskoj godini.

Najbolji među najboljima

Pored Petra Đakovića, dobitnici Luče A su i Anđela Bogavac, Jasna Mrdak, Nikolina Karišik, Laura Miladinović, Petar Simonović, Anastasija Vojinović, Marijana Žujović, Vojin Nedović, Ajla Banda, Ajna Mulić, Milica Marković, Neško Gojačanin, Teodora Kljajević, Tamara Nedović, Denisa Mahmutović, Katarina Dragović, Ksenija Nišavić, Tamara Joksimović, Valentina Bošković, Ana Zindović, Olivera Knežević i Stefan Žujović.

Dobitnici Luče B su Iman Dizdarević, Teodora Cvijović, Nikola Femić, Milena Obradović, Semir Beganović, Nejra Beganović, Suzana Bošković, Dženana Džogović, Šejla Kolić, Almina Brzać, Hana Dizdarević, Mihailo Drobnjak, Anastasija Konatar, Matija Mrdak, Ema Ljuca, Radovan Janković, Milica Jeremić, Anđela Pavićević, Sara Kurgaš, Dino Ćatović, Dušica Popović, Emir Pućurica, Antonio Rabrenović, Helena Rakonjac, Aleksandar Obradović, Dimitrije Milić i Balša Tomović.

Izvor: Dan

Novinar: Milovan Novović