Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

PODRŠKA PARTIJAMA ZA DVA MJESECA PALA 4-5 PROCENATA, DNP PORASTAO DVA ODSTO

PODRŠKA PARTIJAMA ZA DVA MJESECA PALA 4-5 PROCENATA, DNP PORASTAO DVA ODSTO

Istraživanja CEDEM-a i DAMAR-a koja su obavljena u razmaku od dva mjeseca pokazuju da je podrška većini partija pala 4-5 procenata. Najveći rast od dva procenta bilježi Demokratska narodna partija, dok su za po jedan odsto bolje na majskom istraživanju prošle Bošljačka stranka i Socijalistička narodna partija.

Istraživanje, koje je CEDEM realizovao u martu polazalo je da bi Pokret Evropa sad (PES), ukoliko bi bili održani parlamentarni izbori, glasalo 26,3 odsto birača. Po danas objavljenom istraživanju DAMAR-a koje je sprovedeno u maju, ta stranka bi osvojila 22,8 odsto glasova.

Demokratsku partiju socijalista (DPS), prema istraživanju CEDEM-a u martu glasalo bi 26 odsto birača, dok bi se prema DAMAR-u 21,1 odsto građana opredijelilo za tu stranku.

PODRŠKA PARTIJAMA ZA DVA MJESECA PALA 4-5 PROCENATA, DNP PORASTAO DVA ODSTO

Nova srpska demokratija u martu je imala podršku 11,3 odsto ispitanika, dok u maju ima 7,7 odsto.

Demokrate su od marta do maja sa 10 odsto pale na 7 odsto.

Blagi rast bilježi Bošnjačka stranka koju bi prema istraživanju CEDEM-a u martu glasalo 5,3 odsto građana, a prema DAMAR-u u maju 6,7 odsto.

Isto se može reći i za Demokratsku narodnu partiju koja je sa 4,2 odsto podrške u martu, sada zabilježila 6 odsto glasača.

Građanski pokret URA je prema istraživanju CEDEM-a imao 3,4 odsto podrške, što se skoro podudara sa podacima DAMAR-a u maju 3,9 odsto glasača.

Socijaldemokratska partija prema istraživanju DAMAR-a bilježi jedan odsto veći broj glasača, sa 2,3 po CEDEM-u na 3,2 odsto..

Rast za jedan odsto bilježi i Socijalistička narodna partija sa 2,2 na 3,7 odsto podrške, a Socijaldemokrate sa 2,2 odsto na 2,6 po CEDEM-u.

Izvor: RTCG