Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

OTVORENA 25. LIMSKA REGATA! PUTANJA JE DUGA VIŠE OD 130 KILOMETARA

OTVORENA 25. LIMSKA REGATA! PUTANJA JE DUGA VIŠE OD 130 KILOMETARA

U trodnevnoj avanturi učestvovaće rafteri iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije

Jubilarna Limska regata, 25. godinu za redom, počinje danas, 31. maja i trajaće do nedelje, 2. juna, a u trodnevnoj avanturi učestvovaće rafteri iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Limsku regatu će započeti rafteri koji startuju u Plavu, a preko Andrijevice, Berana i Bijelog Polja, krajnji cilj im je plaža Petrovac, nedaleko od Prijepolja. Putanja kojom će krstariti do krajnje tačke, duga je više od 130 kilometara, a u spustu Limom učestvovaće oko 100 raftera. Manifestaciju podržavaju sve turističke organizazacije gradova kroz koje Lim protiče, a koji će biti domaćin svih splavara koji će učestvovati u ovom nezaboravnom, andrenalinskom putovanju.

OTVORENA 25. LIMSKA REGATA! PUTANJA JE DUGA VIŠE OD 130 KILOMETARA

– U ovoj tradicionalnoj trodnevnoj, sportskoj manifestaciji od Plavskog jezera do Prijepolja, učestvuju iz celog regiona, a učesnici budu i gosti sa drugih kontinenata. Nadamo se da će nas i vrijeme poslužiti, kako bi cijeli događaj u cjelosti bio upotpunjen. Očekuje nas dobra zabava i druženje, a prijave su moguće do početka manifestacije – rekao je Petar Vasiljević, direktor TO Prijepolje.

OTVORENA 25. LIMSKA REGATA! PUTANJA JE DUGA VIŠE OD 130 KILOMETARA

Pored turističkih ogranizacija gradova uz tok Lima, u organizaciju manifestacije uključen je i Planinarsko skijaški klub „Kolovrat“. Limska regata je podržana i u okviru Projekta „Promovisanje ekonomske diversifikacije u ruralnim područjima jugoistočne Evrope (SEDA II) – Izgradnja kapaciteta lanca vrijednosti u poljoprivredi i ruralnom turizmu kroz promovisanje mogućnosti zapošljavanja“ koji sprovodi SWG u partnerstvu sa GIZ.

Prirodne ljepote Lima, očaravaju mnoge, pa je ova manifestacija sve ove godine oduševljenje za sve ljubitelje ekstremnih sportova