Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

POVODOM SMRTI RAJKA NIŠAVIĆA U BIJELOM POLJU ODRŽANA KOMEMORATIVNA SJEDNICA: RAJKO SUDIJA ZA SVA VREMENA

POVODOM SMRTI RAJKA NIŠAVIĆA U BIJELOM POLJU ODRŽANA KOMEMORATIVNA SJEDNICA: RAJKO SUDIJA ZA SVA VREMENA

Povodom smrti Rajka Nišavića, dugogodišnjeg i istaknutog pravnika, sudije i društveno političkog radnika u sali Opštine Bijelo Polje održana je juče komemorativna sjednica.

Priosustvovali su i članovi Nišavićeve porodice. Tom prilikom Petar Smolović, predsjednik Opštine je kazao da je pored značajnih i najvisočijih sudijskih funkcija u Crnoj Gori i bivšoj Jugoslaviji, Nišavić bio i predsjednik Izvršnog odbora Bijelog Polja.

Opraštajući se od Nišavića, Milorad Rmandić je naglasio da je umro u 86-oj godini života i u vječni svijet otišao ugledan sugrađanin.

– Pripadao je Rajko generaciji bosonogog djetinjstva rratnih godina i poslijeratne oskudice.Od malih nogu se odnio junački prema sudbini koja mu je bila nepravedno namijenjena. Zato je krenuo sa učenjem, postao vrstan pravnik i sudija. Počev od bjelopoljskog Sreskog, Opštinskog i Okružnog suda, do Vrhovnog suda Crne Gore i Saveznog suda Jugoslavije, naveo je on.

Dodao je Rmandić da je Rajko bio vrstan pravnik i profesionalac.

– Bio je i društveno politički aktivan i zbog svega odlikovan najvećim nagradama. Bio je pravi humanista, uživao veliko povjerenje građana. Bio je uzor mnogima i takvi ljudi kao on ne umiru. Oni samo odlaze, kazao je Rmandić.

Kolega iz sudijskih klupa Tofiol Žujović, nekadašnji predsjednik Višeg suda u Bijelom Polju opraštajući se od kolege je kazao je on znao da razvoji čast od nečasti, obraz od neobraza, čovjeka od nečovjeka i znanje od neznanja.

– Bio je strog, pravičan, stručan i odlučan. Kao sudiji narod mu je vjerovao i bio je jedan od najboljih sudija koje je Crna Gora imala, zaključio je Žujović.

Izvor: Dan

Novinar: Milovan Novović