Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

BJELOPOLJAC DUŠKO IVANOVIĆ NAPUSTIO BASKONIJU

BJELOPOLJAC DUŠKO IVANOVIĆ NAPUSTIO BASKONIJU

Nakon što su proteklih dana, kako je saopšteno, vodili razgovore o budućnosti, Baskonija i Duško Ivanović su sporazumno dogovorili da ne nastavljaju saradnju.

Baskonija zahvaljuje Dušku Ivanoviću, najvažnijem i najnagrađivanijem treneru u istoriji kluba, na njegovom profesionalizmu i zalaganju tokom ove sezone, kao i za svo vrijeme dok je vodio tim kroz istoriju Baskonije. Trener koji je ostavio nasljeđe klubu u kojem će uvijek biti dio naše porodice”, navodi se u saopštenju Baskonije.

Proslavljeni crnogorski stručnjak je, tako, završio i četvrti mandat na klupi kluba u kojem je proveo najveći dio trenerske karijere.

BJELOPOLJAC DUŠKO IVANOVIĆ NAPUSTIO BASKONIJU

Ivanović je preuzeo Baskoniju u novembru prošle godine, nakon što je napustio Crvenu zvezdu, kada je zamijenio Đoana Penjaroju.

Španski tim, koji je imao skor 1-4 kada je preuzeo Ivanović, dugo je bio hit Evrolige. Stigla je do plej-ina, gdje je prvo izgubila od Makabija, a onda savladala Virtus za plasman u četvrtfinale, gdje je Real bio nepremostiva prepreka (3-0 u seriji). Razlog rastanka je, vjerovatno, loš plasman u Endesa ligi, gdje je Baskonija zauzela deveto mjesto i nije izborila plej-of.

Ivanovć je prvi vodio Baskoniju od 2000. do 2005, zatim od 2008. do 2012. i od 2019. do 2021. Sa Ivanovićem je Baskonija tri puta bila šampion Španije (2002, 2010, 2020), tri puta je osvajala Kup kralja i jednom Superkup Španije.