Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

OŠ “VLADISLAV SLOBODANOV RIBNIKAR” iz BIJELOG POLJA PROSLAVILA SVOJ DAN: MISIJA VASPITANJA I OBRAZOVANJA TRAJE 111 GODINA

OŠ “VLADISLAV SLOBODANOV RIBNIKAR” iz BIJELOG POLJA PROSLAVILA SVOJ DAN: MISIJA VASPITANJA I OBRAZOVANJA TRAJE 111 GODINA

Osnovna škola “Vladislav Slobodanov Ribnikar” iz Bijelog Polja juče je prigodnim programom i proglašenjem najboljih učenika obilježila svoj dan i 111 godina postojanja i rada. Obrćajući se prisutnima, direktorica škole Bojana Bubanja naglasila je da je ovo poseban dan “kada se prisjećamo prošlosti, slavimo sadašnjost i gledamo u budućnost”.

Ona je podsjetila da je svoju vaspitno-obrazovnu misiju škola u Rasovu počela davne 1913. godine “sa skromnim inventarom i svega 80 učenika”.

– Od 1963. godine prerasta u potpunu osmogodišnju školu. 1980. godine škola sa radom počinje u novosagrađenoj zgradi, gdje se misija širenja znanja i vrijednosti nastavlja sve do danas. Naša zajednička i najvažnija misija su naša djeca, ovdje smo zbog i za njih. Činimo i činićemo sve da se pod ovim krovom osjećaju sigurno, srećno i zadovoljno, a to je jedino moguće uz predan timski rad svih nas, uz razumijevanje i pozitivan dijalog – istakla je Bubanja i dodala da su svi u školi na istom zadatku.

– Jedan naš zadatak je jako bitan, a to je da djecu učimo empatiji, da ih učimo da žive zajedno, kroz poštovanje prava drugih, kroz usvajanje i razumijevanje pojmova pravde, lične odgovornosti, solidarnosti, kao i aktivnog učešća u zajednici – naglasila je Bubanja.

Lejla Balić i Almina Begović đaci generacije

– Ispratili smo još jednu generaciju učenika devetog razreda. Želim im da nastave stazama obrazovanja, da odrastu u dobre ljude i budu ponos nama i našem društvu. Možemo biti ponosni jer imamo i nosioce diplome “Luča”. Oni si najbolji, pokazali su, pored znanja, marljivost, strpljenje, kontinuitet u radu, svestranost i kreativnost. Međutim, od osam “Luča”, svojim zalaganjem i trudom izdvojile su se dvije i dobile laskavu titulu đaka generacije. To su Lejla Balić i Almina Begović – istakla je direktorica škole.

OŠ “VLADISLAV SLOBODANOV RIBNIKAR” iz BIJELOG POLJA PROSLAVILA SVOJ DAN: MISIJA VASPITANJA I OBRAZOVANJA TRAJE 111 GODINA

Pored njih, dobitnici diplome “Luča” su: Salko Kasumović, Saida Pepeljak, Anida Gredić, Mersida Bahović, Ivana Pavićević i Amar Ćeman.

Kazala je i da uspjesi učenika ne bi bili mogući bez nesebične pomoći učitelja i nastavnika koji, kao je naglasila, u kontinuitetu rade na sopstvenom usavršavanju, hvatajući korak sa savremenom nastavom i inovacijama.

– Postali smo škola koja kontinuirano unapređuje nastavni proces. Zahvaljujući Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija uslovi za rad su daleko bolji, nakon što nam je obezbijeđena savremena tehnologija za izvođenje nastave, kako u matičnoj školi, tako i u područnim jedinicama. U junu škola ulazi u proces rekonstrukcije putem projekta poboljšanja energetske efikasnosti u javnim zgradama, što će u značajnoj mjeri poboljšati, kako izgled, tako i uslove za rad u školi – istakla je Bubanja.

SVOJU VASPITNO-OBRAZOVNU MISIJU ŠKOLA U RASOVU POČELA JE DAVNE 1913. GODINE, SA SKROMNIM INVENTAROM I SVEGA 80 UČENIKA, PODSJETILA JE BUBANJA

Dodala je i da su učenici OŠ “Vladislav Slobodanov Ribnikar” ostvarili značajne i zavidne rezultate na raznim takmičenjima i manifestacijama i dobili veliki broj nagrada.

– Uspjesi sa raznih opštinskih i regionalnih takmičenja u sportu, kao i plasman za državno takmičenje su svakako svjedok da i u sportu ne zaostajemo, a time njegujemo zdrave stilove života i promovišemo našu školu. Ponosni smo na sve uspjehe naših učenika, koje sa posebnom pažnjom pratimo i zahvalni smo njihovim mentorima na nesebičnom trudu i radu. Iznjedrila je ova škola mnoga značajna imena, a mi vjerujemo da nove generacije mogu više i bolje – zaključila je Bubanja.

Izvor: Dan

Novinar: Milovan Novović