Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

SEKCIJA LOVACA „VRANEŠKA DOLINA” RAZRIJEŠILA PREDSTAVNIKE U SKUPŠTINI LO „BIJELO POLJE” SA 36 GLASOVA „ZA”

SEKCIJA LOVACA „VRANEŠKA DOLINA” RAZRIJEŠILA PREDSTAVNIKE U SKUPŠTINI LO „BIJELO POLJE” SA 36 GLASOVA „ZA”

Na jučerašnjoj sjednici sekcije lovaca “Vraneška dolina”, odžanoj u mjesnom centru Tomaševo, na dnevnom redu bila je inicijativa o smjeni pet delagata ove sekcije za Skupštinu Lovačke organizacije (LO) “Bijelo Polje”.

Na osnovu podnijete inicijative delegati Skupštine LO “Bijelo Polje” više nijesu: Vlado Rakočević, Igor Rakočević, Nikola Vujošević, Duško Varagić i Momčilo Rakočević. Za smjenu ovih delegata od 56 prisutnih glasalao je 36 lovaca sekcije “Vraneška dolina”, a 15 je bilo protiv. Za nove delegate Skupštine LO “Bijelo Polje” izabrni su: Milan Madžgalj, Radojko Rovčanin, Momir Živković, Dragiša Baošić i Boško Mašković.

Aktuelni predsjednik sekcije lovaca “Vraneška dolina” Vuk Baltić kazao da je su lovci ovog kraja veoma složni.

– Koliko smo složni pokazalo se i na ovoj sjednici kada smo regularnim glasanjem potvrdili inicijativu o smjeni naših pet predstavnika u Skupštini LO “Bijelo Polje” i izbrali nove. I dalje nastavljamo da se bavimo unapređenjem lovstva, za dobro lovaca ovog kraja i čitave bjelopoljske opštine – kazao je Baltić.

Prvi put nakon 15 godina poslovali pozitivno

– Inicijativa je potekla od dijela delegata sekcije lovaca “Vraneška dolina” da se pet njihovih predstavnika smijene i izaberu novi. Kazali su, potkrepljujući sve svojim potpisima, da su nezadovoljni njihovim radom, te da se kao delegati Skupštine LO ne konsultuju sa članovima sekcije prije odlaska na zasijedanje i tako ne uvažavaju stavove članstva. Kazali su i da ovi delegati iznose isključivo svoje lične stavove, konfrontiraju se sa rukovodstvom i ostalim članovima Skupštine LO i na taj način stvaraju haotično stanje – istakao je Darko Raičević, predsjednik LO “Bijelo Polje”.

On je informisao lovce da su uspješno završili prošlu godinu i to sa 5. 000 eura na računu, a da su preuzimajući rukovodstvo zatekli dug od 14. 000 eura i sve vratili.

SEKCIJA LOVACA „VRANEŠKA DOLINA” RAZRIJEŠILA PREDSTAVNIKE U SKUPŠTINI LO „BIJELO POLJE” SA 36 GLASOVA „ZA”

– Prvi put nakon 15 godina LO “Bijelo Polje” je poslovala pozitivno. Tako i nastavljamo – kazao je Raičević.

Sa druge strane, smijenjeni delegat Skupštine LO i raniji predsjednik sekcije lovaca “Vraneška dolina” Vlado Rakočević kazao je da su sve odluke na ovoj sjednici donijete neregularno i nezakonito.

– Prvo, sjednicu je sazvao čovjek kojem to po zakonu ne pripada. Vuk Baltić, koji sebe naziva predsjednikom i dalje je neligitiman, jer sam ja podnio krivičnu prijavu kada sam smijenjen, a on izabran na moje mjesto. Za to je u toku sudski postupak. Dalje, Baltić ne može biti ni predsjednik sekcije, ni delegat jer nema važeći oružani list. Takođe, vodi se i postupak da li je spisak sa potpisima za moju smjenu i razrešenje nas delegata regularan. Inače, mi smo u Skupštinu LO izabrani na rok od četiri godine i on još nije istekao. Kada taj rok bude istekao neka biraju koga hoće – kazao je Rakočević navodeći da ništa nije urađeno po Zakonu o lovstvu.

– Za nas koje su smijenili sve je nelegalno jer su to uradila lica koja nijesu ovlašćena da sprovedu izbore. Smatram da smo mi koji smo smijenjeni još uvijek članovi Skupštine LO. Mi smo legitimni delegati, sve dok se ne završi upravni postupak koji je u toku povodom moje smjene sa čela sekcije lovaca “Vraneška dolina”. Sve nezakonitosti potiču od toga dana – kazao je Rakočević, dodajući da je o svemu obevijestio i Privredni sud.

Vuk Baltić je odgovorio da je on legalno izabran na mjesto prvog čovjeka lovaca ovog kraja, da ima regularan oružani list još od 1988. Godine, te da je podnio zahtjev za njegovo produženje.

Izvor: Dan

Novinar: Milovan Novović