Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

SVEČANOM AKADEMIJOM SINOĆ JE OBILJEŽEN 60. ROĐENDAN KUD-A “TEKSTILAC”.

SVEČANOM AKADEMIJOM SINOĆ JE OBILJEŽEN 60. ROĐENDAN KUD-A “TEKSTILAC”.

Svečanom Akademijom sinoć je u Bijelom Polju obilježen 60. rođendan Kulturno-umjetničkog društva “Tekstilac”.

To je, inače, uvertira u trodnevnu Smotru folklornih ansambala Crne Gore “Oj, talasi, talasajte”.

Emir Mehonjić unmjetnički je rukovodilac ansambla, a sinoć je dobio I plaketu.

“Sama riječ 60 godina, šest decenija, znači mnogo. Dobili smo plaketu od udruženje folklornih ansambala, koja kulturno umjetničkom društvu znači mnogo”, kazao je Mehonjić.

“Kulturno-umjetničko društvo “Tekstilac” ima veliku brojku igrača, svrstanih u devet grupa, mi imamo brojku između 300 I 400 igrača, varira između 350 I 400 aktivnih igrača. Sinoć smo se predstavili sa prvim ansamblom, narednih dana ćemo isto imati koncerte, odnosno večeras je smotra u Bijelom Polju, a sjutra je smotra gdje nam dolaze ansambli iz Crne Gore, i naravno taj četvrti dan pravimo koncert sa KUD-om Tesktilac koji će trajati oko 2 sata, a učestvovaće naš drugi ansambal, dječiji ansambal I dječije grupe”, kazao je Mehonjić.

SVEČANOM AKADEMIJOM SINOĆ JE OBILJEŽEN 60. ROĐENDAN KUD-A “TEKSTILAC”.

Bijelo Polje će biti veoma raspjevano I razigrano, a sve je počelo daleke 1964.godine.

Programski menadžer Kulturno-umjetničkog društva “Tekstilac” kazao je da je od jedne male, radničke sekcije nastavo jedan veliki poznati ansambal.

“Kada slavite 60 godina postojanja, onda se nekako I po inerciji vraćate na izvorište svoga postojanja I ono nas vodi u tu davnu 1958.godinu, kada je u Bijelom Polju osnovan privredni gigant Vunarski kombinat, nekoliko godina kasnije 1964.godine u okviru Vukarskog kombinata osnovana je folklorna sekcija pod nazivom “Tekstilac” i to je izvorište ovog danas, već moćnog kulturno-umjetničkog društva čiju istoriju slavimo, za 60 godina njegovog postojanja. Dakle, kulturno-umjetničko društvo “Tekstilac” je brend Bijelog Polja”, kazao je Kovačević.

Izvor: RTCG

Novinarka: Vanja Rakonjac

https://fb.watch/r_POVym4gv/