Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

PREDSTAVNICI ADDIKO BANKE POSJETILI SREDNJU EKONOMSKU ŠKOLU

U Srednjoj elektro – ekonomskoj školi danas je održano predavanje na temu “Poslovi u nacionalnom i medjunarodnom platnom prometu”, okviru predmeta Bankarsko poslovanje. Predavanja je imalo za cilj da učenici obogate svoja znanja iz oblasti baknarstva, upoređujući na taj način teoriju i praksu.

Zanimljivo predavanje održano je na temu platnog prometa, a praktično znanje sa učenicima podijelila je Ivana Mrdak, zaposlena na tim poslovima u Addiko banci u Bijelom Polju.

“Ona je đacima predstavila pojam i definisanje platnog prometa sa inostranstvom, ponudila odgovore na oblike i vrste transakcija, načine obračuna provizija i objasnila kompletnu proceduru za obradu transakcija u ino platnom prometu. Posebno korisno za studente je bilo što su imali priliku da na primjeru Addiko Bank saznaju na koji način se vrši otvaranje deviznog i transkacionog računa od momenta dolaska klijenta u banku, matičenja podataka klijenta, otvaranje računa i arhiviranja”, kazao je za Radio Bijelo Polje, profesor ekonomske grupe predmeta, Nikola Purić.