Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

“HELP” DONIRAO 100 HUMANITARNIH PAKETA ZA UGROŽENE SUGRAĐANE

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje dobila je danas donaciju u vidu 100 humanitarnih paketa hrane i higijene od HELP-a, za sugrađane u stanju socijalne potrebe.

“Od početka pandemije koronavirusa, u martu, Help je u više navrata donirao pomoć u vidu hrane i higijene, za najugroženije sugrađane u stanju potrebe na teritoriji Opštine BIjelo Polje. Pored pomenute pomoći imali smo i pomoć u vidu bebi paketa i paketa za pripasnike Romske populacije. Novi projekat Help-a, koji finansira Ambasada Njemačke u Podgorici, namijenjen je kao pomoć najugrožnijim kategorijama građana dodatno pogođenim posljedicama panedimije COVID-19, a samo je još jedan pokazatelj brige za ovu kategoriju stanovništva ali i nastavak dobre saradnje Help-a i Crvenog krsta”, saopštio je koordinator opštinskog Crvenog krsta Mašan Živković.

“Sa podjelom ove humanitarene krenćemo u narednim danima, prema listama prioriteta i uz poštovanje mjera za borbu protiv pandemije COVID-19. Vjerujemo da će ova pomoć olakšati život najugroženijima u uslovima pandemije, a ujedno pomoći da prevaziđu trenutnu situaciju u kojoj se ova lica nalaze”, dodao je Živković.

Živković se zahvalio na ovoj donaciji HELP-u, ističući da se nada da će se ova uspješna saradnja nastaviti, te da će ovakvih i sličnih donacija biti još kako bi zajednički pomogli svim sugrađanima kojima je pomoć potrebna.