Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

PIVREDA ĆE NAJBOLJE POVEZATI REGION

PIVREDA ĆE NAJBOLJE POVEZATI REGION

„Potrebno je staviti fokus na interese građana zapadnog Balkana, da zajednički gradimo ekonomiju cijelog regiona. Moramo još raditi da približimo narode na Balkanu i povežemo naše ekonomije, zajednički, bez čekanja na granicama i admistrativnih barijera. Treba da gradimo bolju budućnost, pomažemo našoj privredi da ubrzano funkcioniše zahvaljujući slobodnom protoku ljudi i roba“, kazao je za VBP portal Željko Đukić, predsjednik NVO MMNE koja već četiri godine za redom učestvuje na ovom regionalnom događaju.

PIVREDA ĆE NAJBOLJE POVEZATI REGION

“Ova konferencija se održava u pravom momentu, upravo sada kada počinju pripreme za ljetnju turističku sezonu i kada nam je potrebna radna snaga iz regiona. Cijena rada na primorju je mnogo iznad prosjeka u regionu, a nama su potrebni kvalifikovani radnici u svim sektorima koje će naša privreda adekvatno platiti”, kazao je Đukić.

Konferencija “Jedan region – jedno tržište: Korak ka zajedničkom tržištu EU”, u prisustvu ministra privrede Slobodana Cvetkovića i ministra unutrašnje i spoljne trgovine Tomislava Momirovića otvorena je u Novom Sadu.

Takođe, konferenciji su prisustvovali i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac, potpredsjednik Vlade Crne Gore Dragoslav Šćekić.