Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

NEĆE POSKUPJETI TEZGE NA GRADSKOJ PIJACI

NEĆE POSKUPJETI TEZGE NA GRADSKOJ PIJACI

U cilju očuvanja gradske pijace cijene tržnica u Bijelom Polju ostaće iste i ove godine, iako su u Novu godinu zakupci tezgi na podgoričkim pijacama ušli su sa novim cjenovnikom, to neće biti slučaj i u našem gradu.

Šef radne jedinice bjelopoljske tržnice, Rijad Martinović za VBP portal kazao je da od 2016.godine nijesu podizali cijene zakupa tezgi na gradskoj pijaci, te da neće poskupjeti ni u narednoj godini.

„Od 2016.godine cijene su usklađene sa potrebama zakupaca, dakle cijene su od tada iste kako na mjesnim, mliječnim tako i na tezgama na bazaru. Ni u narednom periodu nemamo u planu da se mijenjaju cijene, uprkos novim cjenovnicima na tržištu. Nama je u cilju očuvanje postojećih tezgi kao i dodatnog oživljavanja naše pijace, zato smo i odlučili da cijene ostanu nepromijenjene“, kazao je Martinović za VBP portal.

On ističe da je trenutno loša situacija kako na cijelom sjeveru Crne Gore tako i u Bijelom Polju, a da bi pozidanje cijena značilo uništenje gradske pijace.

„Zbog odliva stanovništva, trenutno loše situacije na sjeveru, loše situacije građana koji se bave poljoprivredom, lošeg stanja na pijaci, pokušavamo da oživimo pijacu, te se plašimo da bismo samim tim podizanjem cijena uništili i ovo što postoji trenutno, umjesto da sačuvamo“, dodaje šef gradske tržnice.

Martinović naglašava da je mali broj tezgi zakupljen, te se trude da rade sve što je u njihovoj moći da održe rad pijace. A cijene zakupa ipak za sve zakupce nijesu iste.

Prostor za prodaju mesa i mjesnih proizvoda (1,38m2) na dnevnom nivou zakupce košta 6.30eura, dok je cijena na mjesečnom nivou 60,00eura + PDV.

Prostor za prodaju mješovite robe na dnevnom nivou (A1 P=3,2m2) 12,21 eura, dok ih mjesečno košta 73,60eura, a cijena dupleksa (A2 P= 6,4m2) iznosi 21,01 i 137,60 eura + PDV.

Cijena zakupoa magacinskog prostora po m2 na dnevom nivou iznosi 0,84 eura, a na mjesečnom 2,52 eura + PDV.

Korišćenje vage, takođe se plaća na dnevnom noviu 1,68, a korišćenje toaleta 0,17 eura + PDV.

Dok je iznajmljivanje poslovnog prostora opremljenog inventarom za određenu djelatnost po m2 na mjesečnom nivou 12,50 eura, i iznajmljivanje poslovnog prostora bez inventara 4,00 eura + PDV po m2.

Prostor za prodaju zeleniša 2m2 na dnevnom nivou iznosi 5,04 eura,a na mjesečnom 55,00 eura. I cijene iznajmljivanja prostora za mliječne proizvode 1,5m2 na dnevnom nivou iznosi 12,60 eura, dok na mjesečnom nivou zakupce košta 70,00 eura + PDV.

Takođe, iznajmljivanje prodajnog mjesta na stolu 0,5m2 na dnevnom nivou zakupce košta u iznosu od 2,10 eura + PDV.

*Ovaj medijski sadržaj kreiran je kroz finansijsku podršku podfonda za dnevne i nedeljne štampane medije i internetske publikacije Ministarstva kulture i medija Crne Gore.