Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

PENZIONISANI POLICAJAC 73 PUTA DAO KRV

PENZIONISANI POLICAJAC 73 PUTA DAO KRV

Dugogodišnji službenik Uprave policije iz Bijelog Polja Amel Mehović otišao je nedavno u zasluženu penziju.

Mehović je za VBP portal govorio o odgovornosti nošenja policijske uniforme.

“Sama pomisao da je svaki policijski službenik dužan 24 sata bilo gdje da se zatekne, kada se steknu zakonski uslovi primjeniti policijska ovlaštenja govori o odgovornosti policijskog poziva”, kazao je Mehović.

A da je svaki slučaj priča za sebe smatra sugrađanin.

“U toku službe, bilo je slučajeva od otkrivanja lakših prekršaja do težih krivičnih dijela i svaki slučaj je priča za sebe”, navodi on.

Kao najteže situacije u kojima se nalazio naveo je odsutnost od kuće.

“Najteže je bilo kad odeš po nekoliko dana od kuće, pokisneš, zmrzneš se, a lijepo kad se vratiš kući zdrav onima koji te čekaju i na kraju dočekaš penziju čista obraza”, ističe Mehović.

Po završetku vojne škole Amel je radio u vojsci do kraja NATO bombardovanja, nakon toga u policiji, ukupno ima 32 godine efektivnog staža.

Nerijetko je pokazivao i svoju humanost, ukupno 73 puta dao je krv, a poručuje da će dok ga zdravlje bude služilo nastviti i dalje daje krv.

Takođe penzionisani službenik CB Bijelo Polje građanima poručuje poštuju različitosti naše sredine, da politiku prepuste političarima, a mlađim kolegama da se drže načela zakonitosti i naravno da rade na svom usavršavanju i greške nema.

Mehović je veliki dio svog radnog angažmana proveo u Sektoru granične policije.