Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

INVESTITORI NISU PREPOZNALI BIJELO POLJE KAO ATRAKTIVNU DESTINACIJU ZA ULAGANJE

INVESTITORI NISU PREPOZNALI BIJELO POLJE KAO ATRAKTIVNU DESTINACIJU ZA ULAGANJE

“Najveća problematika je ta, što veliki broj ljudi u Bijelom Polju radi u privatnim firmama i nažalost nijesu u mogućnosti da podignu kredit i kupe stan. Iz tog razloga više upita imamo za iznajmljivanje, nego za kupovinu stana“, ističe za VBP portal osnivač agencije „Brooklyn Nekretnine“.

On dodaje da nažalost, naš grad investitori još uvijek nisu prepoznali i samim tim, nema velliku ponudu nekretnina. Nada se da će investitori prepoznati Bijelo Polje kao atraktivnu destinaciju za ulaganje, pored Podgorice i Bara.

Cijene nekretnina su dostigle rekordne visine u protekle dvije godine, zahvaljujući nekoliko faktora, poput pandemije COVID-19 i visoke inflacije.

“Drugi faktor po mom mkšljenju je bila visoka inflacija, cijene nekretnina obično rastu kako bi se prilagodile inflatornom pritisku. Poslednji faktor su strani državljani (Ukrajinci, Rusi i Turci) koji kupuju nekretnine u Crnoj Gori iz različitih razloga. Međutim, u našem gradu je mali broj stranaca da bi uticali na cijene. Tako da oni u Bijelom Polju nisu bili faktor“, dodaje on.

Agencija Brooklyn insistira na urednim papirima kao preduslovu za saradnju, tako da su sve nekretnine kojima agencija posreduje praćene legalnim dokumentima i dozvolama, koje su neophodne prilikom prodaje/kupovine. Iz tog razloga, agencija za nekretnine ne vrši prodaju neurbanizovanih placeva, stanova koji imaju terete u Listu Nepokretnosti i slično