Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

NAJMLAĐI FUDBALERI JEDINSTVA ODLIKOVANI NA ROŽAJE KUPU 2023.

NAJMLAĐI FUDBALERI JEDINSTVA ODLIKOVANI NA ROŽAJE KUPU 2023.

Fudbalski entuzijazam u redovima najmlađih igrača Jedinstva došao je do izražaja na nedavno održanom Rožaje Kupu 2023., gdje su mladi fudbaleri rođeni 2011., 2012., 2013. i 2014. godine ostvarili zapažene rezultate.

Trener Jedinstva, Alen Poljak, sa ponosom je istakao da su mali fudbaleri opravdali očekivanja, ne samo sjajnim sportskim rezultatima, već i fer-plej igrom.

Poljak je istakao da je , “generacija rođena 2011. Godine osvojila treće mjesto na turniru, a Luka Femić je zasluženo proglašen najboljim strijelcem. U isto vrijeme, igrači rođeni 2012. Godine osvojili su drugo mjesto. Dok je kapiten Aleksej Mitrović zabiljležen kao najbolji strijelac meča “.

Iako su starije grupe pokazale solidno fudbalsko umijeće, nisu uspjele da se plasiraju u dalje takmičenje, dok je poseban fokus trenera bio na generaciji 2013. Godišta.

“Ponosni smo što je naša ekipa rođena 2013. Godine, uprkos izostanku iz četvrtfinala, igrala najbolje, bez ijednog primljenog gola tokom turnira. Eman Avdić se istakao sa pet postignutih golova, zauzimajući drugo mjesto na listi strijelaca. Iako su naši igrači rođeni 2014. Godine sjajno odigrali svoje utakmice, nisu uspjeli da prođu grupnu fazu. Ipak, zbog fer-plej pristupa, osvojili smo pehar koji nam je posebno drag”, dodao je Poljak.