Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

KNEŽEVIĆ: I U PAKLU JE SVJEŽIJE NEGO U BEZBJEDNOSNO PRAVOSUDNOM SISTEMU CRNE GORE

KNEŽEVIĆ: I U PAKLU JE SVJEŽIJE NEGO U BEZBJEDNOSNO PRAVOSUDNOM SISTEMU CRNE GORE

Predsjednik DNP-a i jedan od lidera koalicije ZBCG Milan Knežević kazao je da današnje donošenje Zakona o sprječavanju pranja novca i finansiranja terorizma podsjeća na bolesnika u terminalnoj fazi.

„Zašto to kažem. Zato što ne znam da li se u Keniji, Azerbejdžanu ili ostalim država koji se nalaze na sivoj listi nalazi predsjednica Vrhovnog suda koja švercuje kokain sa sinom ili u kojima su dva direktora policije uhapšena zbog šverca cigareta ili u kojima je pomoćnik GST-a u zatvoru zbog kriminalnih klanova“, kazao je Knežević.

On se pita postoji li država u kojoj predsjednica Vrhovnog suda šalje direktorici ASK-a poruku – oderi.

„To je dokazana crnogorka i antifašista. Postoji li država u kojoj policajci u odjeljenju bezbjednosti Kotor snimaju porno filmove za privedenim ženskim osobama. Da li postoji država u kojoj se ispod zgrade Višeg i Vrhovnog suda kopa tunel?“, pita se Knežević.

On nastavlja da se pita da li predsjednica Vrhovnog suda drži ljude pod mjerama tajnog nadzora.

„Da li postoji država u kojoj Tužilaštvo zajedno sa sudstvom progoni lidere Demokratskog fronta zajedno sa visokim policijskim funkcionerima i svi šalju istu poruku – oderi. Sada se mi nalazimo u ozbiljnom problemu da nas stave na sivu listu. Pravo je čudo što nismo na crnoj listi, a ako je nema možda će je i uvesti, kada vide šta se sve izdešavalo u Crnoj Gori a crnje ne može biti. Nažalost, i u paklu je svježije nego u bezbjednosno pravosudnom sistemu Crne Gore“, kazao je Knežević.

Tvrdi da će DNP glasati za Zakon o sprječavanju pranja novca i finansiranja terorizma. Ali se i plaši da isto kao što Dritanu Abazoviću ne može pomoći obični češalj, ni ovaj Zakon ne može pomoći.

„Pravo je čudo kako smo još živi“, zaključio je on.