Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

OKO 30 KILOMETARA NEASFALTIRANIH PUTEVA U BIJELOM POLJU

OKO 30 KILOMETARA NEASFALTIRANIH PUTEVA U BIJELOM POLJU

Na prostoru bjelopoljske opštine, prema nezvaničnim procjenama postoji oko 30 kilometara neasfaltiranih puteva. Među njima je i ovaj koji vodi do sela Bojišta, u kojem oko 20 domaćinstava kada padne prvi snijeg ostanu odsječena od ostataka svijeta.

“Svakodnevno se koristi zato što ima ovamo produžetak, drugo selo Cerovo, Bojišta i Jabučno, tamo su poljoprivrednici i stočari. Pozivam da učine nešto dok imaju za koga na ovim ruralnim prostorima za seljake”, kazao je Mlađen Božović, stanovnik sela Bojišta.

“Ovđe prvi snijeg mi se pozdravimo sa gradom ko ima kljuse može da se ide i da završi neke potrebe, ko nema stoji gore i moli se Bogu da ogrije i okopni”, ističe Momir Baković, takođe stanovnik Bojišta.

Nisu seoski putevi samo problem. Zakrpljene ulice i putevi puni rupa stvarnost su i gradskih ulica u ovoj opštini. Da li će nakon dugo godina, takve slike konačno otići u prošlost?

Sekretar Sekretarijata za izgradnju, Mensur Hajdarpašić kazao je da su projektom predvidjeli asfaltiranje ulica u gradu.

A osim za Bijelo Polje sredstva za asfaltiranje puteva i rekonstrukciju ulica Uprava za kapitalne projekte obezbijedila je za još 15 opština u ukupnom iznosu od 25 miliona eura.

Izvor: TV Vijesti
Novinarka: Alisa Hajdarpašić

https://fb.watch/ox-eygHI8B/?mibextid=Nif5oz