Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

FEMIĆ: POEZIJA TREBA DA BUDE PRODUKT RAZMIŠLJANJA, NAJMANJE MAŠTE

FEMIĆ: POEZIJA TREBA DA BUDE PRODUKT RAZMIŠLJANJA, NAJMANJE MAŠTE

Radivoje Femić je naš sugrađanin koji je prvu knjigu objavio 2017. godine, kako navodi za VBP portal to je bilo produkt, dječijih snova, isplivavanja iz neznanja i hođenja u poimanje.

,,Dječački snovi, mane, vrline, stihovi. Priznajem u tom trenutku meni nedovoljno shvatiljiv poziv, sa ove tačke gledišta opravdan. Tinejdžerske godine nose ambiciju ali ne i znanje. Ne treba mnogo ni očekivati”, navodi mladi pisac za početak razgovora.

Druga knjiga, kako Femić ističe je već malo ozbiljniji poduhvat.

,,Naboj epike, već poodmakla ljubav prema guslama i kako je tada formulisala profesorica Nada Pavićević, filozofsko meditativne poezije, kasnije će se ispostaviti na prvom i poslednjem druženju”, govori Femić.

Treća knjiga, kako kaže je takođe filozofskog karaktera, nada se da će brzo ugledati svjetlost dana.

“Dakle, poezija i ono što ja time smatram treba da bude produkt razmišljanja ili iskustva, najmanje mašte. Da bude na izvjestan način naučni dokaz neke životne situacije. Jer poezija je život, onda kada je suprotnost ona gubi svoj smisao. Svaki čovjek je pomalo i pjesnik, svaki pjesnik čovjek prije svega”zaključuje sugrađanin.

FEMIĆ: POEZIJA TREBA DA BUDE PRODUKT RAZMIŠLJANJA, NAJMANJE MAŠTE

Za kraj razgovora sa VBP portalom iznosi da znanje uvijek donosi benefite, a rijetko kada minuse. Pa samim tim poručuje da stvaraju onoliko koliko im je dovoljno.

,,Budite srećni jer život sam po sebi daje dovoljno mogućnosti onome ko želi i ko zna da cijeni. Na kraju prosta misao Patrijarha Pavla da budemo ljudi”, zaključuje mladi pjesnik.

Takođe, Femić gusla, od Osnovne škole se druži sa drevnim instrumentom. A od književnih dostignuća izdvaja članstvo u Udruženju književnika Crne Gore kao svojevrsno priznanje, koje je stekao u minuloj godini.

*Sponzor tekst kompanija Franca