Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

HAJDARPAŠIĆ: RADOVI KASNILI ZBOG TENDERSKIH PROCEDURA

HAJDARPAŠIĆ: RADOVI KASNILI ZBOG TENDERSKIH PROCEDURA

Glavne ulice u centru Bijelog Polja i u više prigradskih naselja dobiće novi asfaltni zastor. Za taj posao Opština je izdvojila nešto preko 400. 000 eura. A radove će izvoditi kompanija “Bemaks” iz Podgorice. Sekretar Sekretarijata za izgradnju Mensur Hajdarpašić kaže da će potpuno ili djelimično biti sanirane oštećene ulice u Pruškoj, Nikoljcu i Gornjem gradu.

Najavio je i obnovu fasade na zgradi Opštine, zamjenu ulične rasvjete u centru grada i nastavak radova na vodoizvorištu Banjica u Bistrici.

Hajdarpašić dodaje da su odlučili da u ovoj godini asfaltiraju Ulicu 3. Januar u centru grada, od Tršove ulice do Centra za kulturu, a da nakon toga slijedi asfaltiranje ulica pored Petrove crkve u gornjem dijelu grada i Osnovne škole “Marko Miljanov”.

– Takođe, asfaltiraće se nekadašnji magistralni put koji vodi ka Opštoj bolnici. Zatim ulica u Nikoljcu, od kapele do ulaza u groblje, ulica pored Osnovne škole “Risto Ratković” i iznad Osnovne škole “Dušan Korać”. A saniraćemo i ulicu Voja Lješnjaka koja je u lošem stanju. Gledaćemo da što više posla uradimo i da naši sugrađani budu zadovoljni – ističe Hajdarpašić.

On naglašava da u ovoj godini nijesu mogli da odgovore na sve pristigle zahtjeve. A bilo ih je mnogo, te da su gledali šta je najprioritetnije, odnosno tamo gdje je najveća frekvencija saobraćaja i građana. Kaže i da se nada da će planirani radovi, ukoliko to vremenske prilike dozvole, biti završeni do kraja mjeseca.

Građani apeluju da se radovi ubrzaju

Građani negoduju jer je sa pojedinih ulica već uklonjen – izgreban stari asfalt, ali još nema postavljanja novog. A ostavljene su oštre ivice koje predstavljaju opasnost za vozače.

– Sve evo traje duže nego što bi trebalo. Danima je sve ostavljeno ovako i čeka se postavljanje novog asfaltnog zastora. Na mnogim mjestima nema ni saobraćajnog znaka ili upozorenja da je izgreban asfalt, tako da se vozači često nalaze u neprijatnim situacijama. Problem je naročito izražen poslednjih dva dana kada je padala jaka kiša pa su na kolovozu formirana mini-jezera od kojih ne vidite kuda se krećete. Apelujemo da se što prije ovi započeti radovi završe – poručuju građani.

Na pitanje zbog čega se tek sad krenulo sa ovim poslom. A ne ranije Hajdarpašić kaže da se kasnilo zbog tenderskih procedura.


– U ovim poslovima su komplikovane tenderske procedure. Mi smo na vrijeme krenuli u izbor izvođača radova, raspisan je tender još tokom ljeta i mislili smo da će ta tenderska procedura biti mnogo ranije završena. Međutim, žalbe, pritužbe i mijenjanje odluka doveli su do kašnjenja tako da smo tek prije nekoliko dana mogli da počnemo sa radovima. To je i nas dosta usporilo. Da smo mogli ranije da počemo sa radovima, sve bi već bilo završeno. Ipak, nadamo se da ćemo uspjeti i da će nas vrijeme poslužiti da započeto završimo na vrijeme – kaže Hajdarpašić.

Izvor: Dan
Novinar: Milovan Novović