Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

IZRAEL SPROVODI GENOCID U GAZI

IZRAEL SPROVODI GENOCID U GAZI

Poručeno je i da je neosuđivanje genocida saučesništvo, te da je osuda moralna obaveza

U Podgorici je danas održan skup podrške za Palestinu. Sa skupa su upućene poruke podrške Palestini i žrtvama rata, ali i osude na račun Izraela i Amerike.

Vlada da prekine saradnju sa državom Izrael, osudi ratne zločine i pozove na hitnu implementaciju rezolucije Ujedinjenih nacija (UN), pozvao je Jovan Mandić iz Pokreta solidarnosti sa Palestinom sa današnjeg “Skupa podrške i marša mira za Palestinu” u Podgorici.

“Američkim bombama Izrael sprovodi genocid u Gazi”, jedna je od poruka okupljenih sa današnjeg protesta.

IZRAEL SPROVODI GENOCID U GAZI

Poručeno je i da je neosuđivanje genocida saučesništvo, te da je osuda moralna obaveza.

“Pozivamo Vladu da odmah prekine saradnju u oblasti bezbjednosti i vojske sa državom Izrael, da osudi izraelske ratne zločine koji su u toku i pozove na hitnu implementaciju rezolucije Ujedinjenih nacija”, kazao je Jovan Mandić iz Pokreta solidarnosti sa Palestinom.

On je pitao ako smo uvelu sankcije Rusiji zašto ne možemo Izraelu.

On je pozvao i na bojkot izraelskoh proizvoda jer, kako je kazao, te kompanije finansiraju “genocid i Gazi”.

“- Osuđujemo izjave naših državnih zvaničnika sa akcentom na izvavu ministra Ivanovića jer narod Crne Gore ne smatra Izrael z aprojateljsku državu. Tržimo povlačenje njihovih izjava- kazao je Mandić.Okupljeni nose zastave palestine i uzvikuju “Slobodna Palestina”. Oni su sa ugla bulevara Stanka Dragojevića i Karađorđeve ulice krenuli u šetnju bulevarom Svetog Petra Cetinjskog i stigli na trg Nezavisnosti.

Danas je trideset sedmi dan sukoba Izraela i Hamasa. Nekoliko bolnica u Gazi direktno je pogođeno dok Izrael intenzivira napade oko bolnica, kažu iz Ujedinjenih nacija. Strahuje se za stotine pacijenata, uključujući 37 prijevremeno rođenih beba u bolnici Al-Šifa, jer u više bolnica nestaje struje.

Uništena je zgrada bolnice Al-Šifa, a iz UN-a kažu da su usljed intenzivnih napada izgubili kontakt sa njima.

Izvor: Dan