Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

“PODRŠKA PRAVU IZRAELA NA SAMOODBRANU, ZALAŽEMO SE ZA ZAŠTITU CIVILA U GAZI”

“PODRŠKA PRAVU IZRAELA NA SAMOODBRANU, ZALAŽEMO SE ZA ZAŠTITU CIVILA U GAZI”

Ministar vanjskih poslova Filip Ivanović saopštio je danas da Crna Gora u potpunosti podržava pravo Izraela na samoodbranu. Dok god je ona u granicama Međunarodnog humanitarnog prava.


Ivanović je to kazao tokom telefonskog razgovora sa ambasadorom Jahelom Vilanom.


Šef crnogorske diplomatije je izrazio saučešće povodom stradanja civila u napadu terorističke organizacije Hamas, koji, kako je kazao, Crna Gora osuđuje.


Kako je saopšteno iz Minsitarstva vanjskih poslova, Ivanović je naglasio da se Crna Gora snažno zalaže za zaštitu civila u Gazi. I puno poštovanje Međunarodnog humanitarnog prava.


“Izrael je izuzetno vrijedan i snažan partner Crnoj Gori”, poručio je Ivanović.


Ivanović je danas razgovarao i sa ambasadorima Grčke, Panajotisom Partsosom. Kraljevine Saudijske Arabije Faisalom Ghazijem Ismailom Hifzijem, ambasadorom Austrije Karlom Milerom i Kine Fan Kunom.
Na sastanku sa ambasadorom Partsosom, sagovornici su se saglasili da Crna Gora i Grčka, kao prijatelji, NATO saveznici i partneri, njeguju tradicionalno bliske bilateralne odnose.


Tokom razgovora sa ambasadorom Faisalom Ghazijem Ismailom Hifzijem, ocijenjeno je da se odnosi Crne Gore i Kraljevine Saudijske Arabije zasnivaju na obostranoj posvećenosti unapređenju saradnje u brojnim oblastima. Naročito ekonomije i turizma, kao i na multilateralnom planu.


Na sastanku sa ambasadorom Karlom Milerom, Ivanović je kazao da je uvjeren da će se uspješna saradnja u brojnim oblastima nastaviti.


Tokom razgovora sa ambasadorom Fan Kunom, istaknuto je da Crna Gora i Kina u kontinuitetu razvijaju stabilne i prijateljske odnose. Zasnovane na međusobnom uvažavanju i poštovanju strateških pravaca razvoja i spoljnopolitičkih prioriteta.


Izvor: RTCG