Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

SJEVER NE MOŽE DA ČEKA

SJEVER NE MOŽE DA ČEKA

Razvoj infrastrukture i investicija na sjeveru su zaustavljeni, građani ovog, nerazvijenog regiona ne mogu više da čekaju jer su previše puta prevareni od strane političara i donosioca odluka.

Mandatar, Milojko Spajić je u svom ekspozeu o sjeveru Crne Gore posvetio jedan pasus. Koji sadrži fraze koje smo već slušali i čitali u političkim izjavama svih njegovih prethodnika.

Želim da vjerujem da će nova Vlada na čelu sa Spajićem odmah uložiti maksimalne napore i početi sa rješavanjem nagomilanih problema sa kojima se susreću građani sjevera. Loša putna i sva druga infrastruktura u urbanim i ruralnim područjima, nedovoljna podrška poljoprivredi i privredi, nedostatak radnih mijesta ali i radne snage, ekstremno izražene migracije.. Sve su ovo, ali i mnogi drugi, problemi sa kojima se susreću stanovnici sjevera već godinama. Međutim naši političari nijesu ništa konkretno promijenili, a stanje u kontinuitetu pogoršava.

SJEVER NE MOŽE DA ČEKA

Zabrinjavajuće je i to da je u sklopu već glomaznog ministarstva turizma planiran i resor za razvoj sjevera. A da će ako dođe do rekonstrukcije to ministarstvo biti podjeljeno na turizam i razvoj sjevera. Imajući u vidu da je turizam strateški važna grana. A pritom i veoma glomazno ministarstvo sa velikim brojem zaposlenih i nadležnih. Postavlja se pitanje koliko će istinski moći da se radi na rješavanju problema sjevera. Ako dođe do rekonstrukcije Vlade i formiranja posebnog ministarstva za sjever, građani ovog regiona će izgubiti još jednu godnu. A vjerujte velik je i jedan dan, s obzirom da smo u kontinuitetu zapostavljeni.

Smatram da je potrebno dati šansu gospodinu Spajiću kao mladom političaru koji ima drugačiju vizuru i fokus djelovanja stavlja na ekonomiju. A to je Crnoj Gori I trebalo s obzirom da spo previse godina potrošili na nacionalna, identitetska i politička prebrojavanja i polarizaciju.

https://fb.watch/n_wPKBIy3P/?mibextid=GL35nR