Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

VERBALNI SUKOB SMOLOVIĆA I DELIĆA U SKUPŠTINI

VERBALNI SUKOB SMOLOVIĆA I DELIĆA U SKUPŠTINI

Sjednicu Skupštine opštine (SO) Bijelo Polje, održanu juče, obilježio je verbalni incident između odbornika Pokreta Evropa sad Andrije Delića i predsjednika Opštine Petra Smolovića.

Naime, pri kraju rasprave o rebalansu budžeta, koji je bio na dnevnom redu, odbornik Pokreta Evropa sad Andrija Delić rekao je da treba sve podrobno preispitati kada je riječ o poslovanju Komunalnog preduzeća “Lim” i “da im iz budžeta ne treba davati dodatna sredstva”.

– Imam papir, koji ću predati nadležnom tužilaštvu, da je predhodni menadžment Komunalnog preduzeća oštetio budžet Opštine, jer je ona osnivač “Lima”, tako što su naplatili manje komunalije za firmu predsjednika Opštine Petra Smolovića i na taj način napravili štetu od oko 16,6 hiljada eura-kazao je Delić.

Na te njegove riječi burno je reagovao Smolović i umalo nije došlo do incidenta.

– Delić govori neistine. On je plaćenik Rusije i Srbije i oni mu plaćaju da iznosi ove stvari. Rekao je, između ostalog, Smolović i zaletio se na Delića koji je mirno stajao.

Da ne dođe do fizičkog obračuna spriječili su ostali odbornici. A i Delić i Smolović kazali su da će pravdu tražiti na sudu.

Nakon toga data je pauza od sat vremena. U znak revolta niko iz opozicionih klupa nije se vratio u skupštinsku salu. A odbornici vlasti su potom jednoglasno usvojili rebalans budžeta za ovu godinu.

Izvor: Dan

Novinar: Milovan Novović