Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

NASTAVAK RADOVA ČEKAĆE PROLJEĆE

NASTAVAK RADOVA ČEKAĆE PROLJEĆE

Rekonstrukcija putnog pravca Gubavač-Bistrica traje već tri godine. A i dalje se ne nazire završetak. Kretalo se pa stajalo, pa mjesecima ništa nije radilo, a mještani su nekoliko puta protestvovali i blokirali magistralni put.

Prije sedam dana, 21. oktobra, mještani Bistrice još jednom su blokirali magistralu i naglasili da dalje njihove aktivnosti zavise od ishoda sastanka koji je najavljen i održan dva dana kasnije u Podgorici.

Bili smo na sastanku sa predstavnicima investitora Uprave javnih radova i izvođačem kompanijom „Štrabag”. Dat nam je predlog u dvije varijante koje su, kako su kazali, u ovom trenutku na kraju građevinske sezone jedino moguće. Jedna je da se prvim-tankim slojem asfalta pokrije skoro kilometar puta koliko nije uopšte asfaltirano i čeka proljeće da se nastave radovi. I da taj asfaltni sloj bude samo za jednu traku, odnosno tri metra širine. Drugi predlog je da se ne asfaltira nego da izvođač radova petnaestodnevno radi na nasipanju i čišećenju tog dijela puta i njegovom ravnjanju i da se tako radi do proljeća-kaže Fuad Zoronjić, predsjednik NVO „Bistrica“ koji je u ime mještana prisustvovao sastanku.

NASTAVAK RADOVA ČEKAĆE PROLJEĆE

On kaže da je predlog mještana Bistrice bio da se postavi taj jedan sloj asfalta.

-Direktor Uprave za kapitalne projekte Esmin Bećović rekao je da nijesu mogli reviziju projekta brzo završiti jer su naišli na brojne opstrukcije mještana. Naglašeno nam je da Štrabag neće tolerisati nove opstrukcije i da će na proljeće nastaviti sa radovima. U reviziju su, kako nam je rečeno, ušla i dva potporna zida i preko 30 novih prilaza – kaže Zoronjić.

Izvor: Dan

Novinar: Milovan Novović