Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

ROVČANIN: ZA NAJVEĆI USPJEH ISTIČEM POZIV SENIORSKE REPREZENTACIJE

ROVČANIN: ZA NAJVEĆI USPJEH ISTIČEM POZIV SENIORSKE REPREZENTACIJE

,,Gledajući njihove utakmice, oni su bili prava motivacija za mene da jednog dana ću upravo biti ja ta osoba koja će ih naslijediti. I evo, nakon nekoliko godina se nalazim u poziciji o kojoj sam tada mogao samo da maštam”. Navodi Bjelopoljac Milan Rovčanin za VBP portal.

Milan Rovčanin je naš sugrađanin, završio je srednju Stručnu školu, nastavlja školovanje na UDG-u, na smjeru bezbjednost. Počeo je da trenira odbojku sa 14 godina, i niže uspjehe.

,,Još kao dijete, na inicijativu tadašnjeg kapitena kluba Vladana Rudića sam odlučio da se oprobam u ovom sportu. Pored Vlada, te prve odbojkaške korake sam učio i od LJuba Popovića, dugogodišnjih igrača našeg kluba.”

Rovčanin igra za klub Jedinstvo koji je prije par godina bio šampion Crne Gore. Rovčanin govori o teretu uspjeha i svim negativnim i pozitivnim sugestijama.

,,Sigurno da postoji određen pritisak od rezultata. Međutim mislim da je to u sportu normalno i da se treba navići na to.

ROVČANIN: ZA NAJVEĆI USPJEH ISTIČEM POZIV SENIORSKE REPREZENTACIJE

Svi mi koji se bavimo određenim sportom sigurno da svakodnevno čujemo različite komentare, kako negativne tako i pozitivne. S obzirom da smo veoma mlada ekipa ti komentari su na naš račun najčešće pozitivni i to je ono što me raduje.”

Kao njegov najveći uspjeh, kako ističe sugrađanin, istakao bi poziv seniorske reprezentacije i nastup na Evropskom prvenstvo.

,,Igrati na tako velikom takmičenju i biti u krugu najboljih sigurno je san svakog mladog sportiste, a osjećaj na samom takmičenju je izvanredan.

Mladim sportistima bih poručio da rade naporno i nikad ne odustaju. Sigurno da će trebati veliko odricanje i da će biti puno uspona i padova ali to je put koji moramo proći da bi stigli do cilja”, istakao je Rovčanin.

Za kraj razgovora, Rovčanin dodaje da je za igrački iskorak najviše zadužen njegov sadašnji trener Darko Prebiračević i ovu priliku koristi da mu se zahvali za nesebičnu pomoć i zalaganje.

Takođe na samom kraju podvlači da motivacije ne ponestaje, jer svi u glavi imamo neke određene ciljeve ka kojima težimo.