Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

KAPETANOVIĆ: ČETIRI MJESECA SAM PROVEO U AMERICI, A POLA GODINE U NJEMAČKOJ

KAPETANOVIĆ: ČETIRI MJESECA SAM PROVEO U AMERICI, A POLA GODINE U NJEMAČKOJ

,,Bez razmišljanja odlučio sam se na novi pohod. Da skoro pola godine provedem na Univerzitetu u Njemačkoj.

Poručio bih svima da se ne plaše, i da putuju što više i upoznaju različite kulture, jer je to ono što čovjeka čini bogatim”, poručuje Bjelopoljac Armin Kapetanović za VBP portal.

Kapetanović je završio osnovne studije Njemačkog jezika i književnosti. Filološkog fakulteta u Nikšiću i na istom smjeru i fakultetu upisao master studije.

,,S obzirom na to da studiram jezik, i učim o kulturi zemalja tog govornog područja, odlučio sam da jedan semestar provedem na prestižnom univerzitetu Zarland u Njemačkoj. Imao sam priliku da se upoznam sa metodama nastave i načinom života studenata na zapadu”, govori Kapetanović.

Međutim, motivacija za njegov odlazak u Njemačku bilo je već pređašnje pozitivno iskustvo u Americi, vezano za Work and Travel. Skoro 4 mjeseca je proveo u malom turističkom gradu Ocean City u Saveznoj državi Merilend, na obali Atlantskog okeana.

,,Nikad nijesam mogao ni da zamislim da ću jednog dana poći u Ameriku, ali snovi se ostvaruju i ništa nije nemoguće, samo je potrebna želja. Radio sam u restoranu i u hotelu, i pored ta dva posla ima sam vremena da putujem sa društvom.”

Kako Kapetanović navodi za VBP portal, nedostajala mu je domovina.

,,Ipak si udaljen skoro 8000 kilometara od kuće. Ali, nakon boravka u Americi, sva vrata su vam otvorena, i budi se želja u vama za nečim novim”, navodi sugrađanin.