Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

SALA U SREDNJOJ STRUČNOJ ŠKOLI SVAKODNEVNI RIZIK

SALA U SREDNJOJ STRUČNOJ ŠKOLI SVAKODNEVNI RIZIK

Salu za fizičko vaspitanje u Srednjoj stručnoj školi u Bijelom Polju koristi 650 učenika uz svakodnevni rizik da zbog njene oronulosti I nebezbjednosti dođe do neželjenih posljedica.

U Ministarstvu prosvjete znaju za ovaj problem i nadaju se da bi popravka mogla početi do kraja godine, iako tek postoji idejno rješenje.

Krov koji prokišnjava, polomljeni prozori, neupotrebljivi rekviziti. Rizična konstrukcija koševa i golova, dotrajale elektoinstalacije -to je u najkraćem opis sportske sale u Srednjoj stručnoj školi u Bijelom Polju.

“Ulazimo u ovu salu sa jednim velikim strahom. Ta voda prolazi pored elektroinstalacija. Svaki dan moramo da čistimo te parčiće i ne daj Bože da nešto krupnije padne sa plafona. Kod mene na času pala je jedna plafonjerka prije 10, 12 godina. U aprilu je pala jedna konstrukcija gola, i srećom, i prvi put, i drugi put, prošlo je bez povređivanja učenika. I stalno strepimo da bi se moglo nešto tako desiti, zato apelujem da se to renovira”. Kazao je profesor fizičkog vaspitanja, Vidran Kljajević.

Priča o renoviranju sportske sale u ovoj školi traje već 15 godina. U upravi škole potvrdili su nam da je za taj posao potrebno skoro 100 hiljada eura, što je utvrđeno i idejnim projektom, dostavljenim ministarstvu prosvjete. U tom resoru kazu da ovo rješenje provjeravaju stručne službe I da se nadaju brzom početku radova

“Nakon toga će biti ugovorena izrada glavnog projekta. Ovaj projekat se već nalazi u kapitalnom budžetu države, tako da će odmah po izradi glavnog projekta, on biti dostavljen upravi za kapitalne investicije radi raspisivanja tendera. To nam daje nadu da već krajem ove godine možda budemo imali izvođače radova uvedene u posao”. Kazali su iz Ministarstva prosvjete.

Bjelopoljska Srednja strucna škola renovirana je nekoliko puta u posljednje dvije godine. Ali je to kostalo upola manje novca od potrebnog za rekonstrukciju sportske sale.

Izvor: TV Vijesti

Novinarka: Alisa Hajdarpaši

https://fb.watch/nmUqWTMR-S/