Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

SMOLOVIĆ: NOVA VLADA DA NASTAVI REALIZACIJU ZAPOČETIH PROJEKATA

SMOLOVIĆ: NOVA VLADA DA NASTAVI REALIZACIJU ZAPOČETIH PROJEKATA

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović prilikom svečanog otvaranja Osnovne škole “Dušan Korać” kazao je u izjavi za medije da mu je interes građana na prvom mjestu i da mu ne predstavlja značaj to što nije bio dio zvaničnog protokola Ministarstva prosvjete.

,,Nadamo se da će se uskoro formirati nova vlada. Nadam se da će to biti odgovorni ljudi koji će pokazati veći nivo odgovornosti prema Bijelom Polju i sjeveru. Opština Bijelo Polje je na raspolaganju da zajedno završimo započeto”, kazao je Smolović.

Smolović ističe da izgradnja škole nije jedini projekat koji kasni na sjeveru Crne Gore.

,,Poslije dvije godine kašnjenja čestitam otvaranje škole svim građanima i učenicima. Čestitam početak školske godine svim đacima! Opština Bijelo Polje je obezbijedila školske pribore za sve učenike Bijelog Polja do četvrtog razreda osnovne škole. Izgradnja škole je započeta 2019. godine. Opština Bijelo Polje je uradila projekat i oslobodila investitora obaveza plaćanja komunalija. Tadašnja 41. vlada gospodina Duška Markovića zajedno sa ministrom Damirom Šehovićem je zaokružila kompletnu finansijsku konstrukciju. Do 30-og avgusta 2020. godine završeno je 70% radova i onda su krenula kašnjenja” – zaključio je Smolović.