Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

ZEJAK: NEOPHODNO JE UMANJITI POREZE NA NEPOKRETNOSTI KOJI SE ODNOSI NA PROIZVODNE OBJEKTE

ZEJAK: NEOPHODNO JE UMANJITI POREZE NA NEPOKRETNOSTI KOJI SE ODNOSI NA PROIZVODNE OBJEKTE

Jučerašnjem bjelopoljskom biznis forumu prisustvovao je i poznati privrednik Miroje Zejak koji se bavi živinarstvom. Zejak je ukazao na izazove s kojima se na lokalnom nivou susrijeću proizvođači. Među njima su nedostatnost prostorno-planske dokumentacije za proizvodne objekte i komplikovana procedura dobijanja dozvola za seoski turizam. Takođe, ističe i problem visokog kolaterala za kredite kod IRF. Predlaže da se za kolateral umjesto vrijednosti cijele investicije uzima vrijednost podrške IRF. Takođe, istakao je pozitivno iskustvo učestvovanja u IPARD projektima.

– U cilju podrške proizvođačima, neophodno je umanjiti poreze na nepokretnosti koji se odnosi na proizvodne objekte. Te poreze je potrebno prepoloviti ili sasvim ukinuti. Predlažem opštinama Sjevera da više pažnje obrate na to – smatra Zejak.

On je apelovao u pravcu veće podrške poljoprivrednim proizvođačima sa lokalnog i državnog nivoa, a naročito početnicima u biznisu.

*Ovaj medijski sadržaj keriran je kroz finansijsku podršku podfonda za dnevne i nedeljne štampane medije i internetske publikacije Ministarstva kulture i medija Crne Gore.