Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

ŠESTOVIĆ: PORAŽAVAJUĆI PODATAK, OD UKUPNOG BROJA NEZAPOSLENIH U CRNOJ GORI KOJI IZNOSI 46.000, NA SJEVERU 26.000

ŠESTOVIĆ: PORAŽAVAJUĆI PODATAK, OD UKUPNOG BROJA NEZAPOSLENIH U CRNOJ GORI KOJI IZNOSI 46.000, NA SJEVERU 26.000

Sjever Crne Gore ima potencijal da bude razvijeniji region od juga. Preduslov za to je realizacija infrastrukturnih projekata koji će približiti njegove opštine i privući nove investicije. Ocijenili su učesnici prvog panela 4. Bjelopoljskog biznis foruma.

Uz moderiranje direktora Sektora za analize i istraživanja Privredne komore Miljana Šestovića, na temu „Stanje ekonomije na sjeveru Crne Gore” govorili su predsjednici opština Bijelo Polje i Berane Petar Smolović i Vuko Todorović, potpredsjednik Opštine Mojkovac za investicije Ivan Ašanin, te privrednik Miroje Zejak.

Moderator Šestović razgovarao je sa učesnicima o ključnim izazovima sa kojima se suočavaju lokalne samouprave i privreda Sjevera, te koji su to resursi i šanse za razvoj ovih opština, sa osvrtom na projekte koji bi unaprijedili ekonomsku sliku ovog regiona.

On je kazao da je poražavajući podatak da se od ukupnog broja nezaposlenih u Crnoj Gori koji iznosi 46. 000, na Sjeveru nalazi njih 26. 000. Posebno je zabrinjavajuće što se u odnosu na prosječnu zaradu u našoj državi, sve opštine Sjevera nalaze se ispod prosjeka, osim Pljevalja, rekao je Šestović.