Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

ISAK ŠABANOVIĆ I LEXINGTON BEND NASTUPAJU NA UŠĆE FESTU

ISAK ŠABANOVIĆ I LEXINGTON BEND NASTUPAJU NA UŠĆE FESTU

Na ovogodišnjem Ušće festu, koji će se održati 21. i 22. Jula na Ušću kod Voljavca, nastupiće Isak Šabanović i Lexington bend. Saopštili su organizatori na konferenciji za medije.

Nastup Isaka Šabanovića predviđen je za 21. jul. Dok će drugog dana festivala bjelopoljska publika uživati uz nastup Lexinton benda. Ove godine će nastupiti i DJ Dreamer i DJ Groover, violinistkinja Verica Čuljković koja nastupa zajedno sa Danilom Radusinovićem, DJ Perota i DJ Jovan, kao i Emil i Danilo bend.

Direktorica Turističke organizacije Bijelo Polje, Violeta Obradović, istakla je da je Ušće fest manifestacija koju organizuju dugi niz godina, te da sami festival ima mnogostruki značaj za promociju kulture, ali i turizma. “Ove godine Ušće fest će trajati dva dana 21. i 22. Jula i to je novina koju smo uveli. Iskoristiću priliku da pozovem sve naše sugrađane, prije svega mlade, ali i posjetioce koji trenutno borave u Bijelom Polju da ove tople ljetnje dane provedu na Ušću, te da uživaju u kvalitetnoj muzici. Očekujemo da će, kao i svake godine, Ušće fest pokazati da je festival koji zaslužuje pažnju i pored brojnih problema sa kojima se kao organizatori susrećemo. Potrudićemo se da i ove godine budemo dobri domaćini“. Kazala je Obradović.

Menadžer festivala, Vladan Čampar, istakao je da ga raduje što već sada postoji ozbiljna tradicija kada je riječ o Ušće festu zahvaljujući prije svega publici. “Negdje je cilj da kroz Ušće fest napravimo jednu prepoznatljivost Bijelog Polja. Ono što je najvažnije reći jeste to da Ušće fest u odnosu na sve festivale u Crnoj Gori ima najmanji budžet i sa tim sredstvima pokušavamo da organizujemo ovako veliku manifestaciju koja će ove godine trajati dva dana. Čini mi se da smo napravili bogat program koji je, prije svega, namijenjen mladima“. Kazao je Čampar. On je napomenuo i da je ulaz besplatan, kao i da je obezbijeđen prevoz.

„Ono što je jako važno reći sa tehničke strane jeste da je obezbijeđen autobuski prevoz, čak i mogućnost autobuskog prevoza iz lokalnih opština Berana i Mojkovca i ono što je sigurno je da je ulaz besplatan. Trudimo se da za razliku od svih drugih festivala ne neplaćujemo ulaz. Želimo da što više naših sugrađana dođe i bude dio ove manifestacije“. Dodao je Čampar.

Pokrovitelji Ušće festa su Opština Bijelo Polje i Ministarstvo kulture Crne Gore.