Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

PUT GUBAVAČ BISTRICA JOŠ NIJE ZAVRŠEN, A KAD ĆE U UKP JOŠ NE ZNAJU

PUT GUBAVAČ BISTRICA JOŠ NIJE ZAVRŠEN, A KAD ĆE U UKP JOŠ NE ZNAJU

NVO “Bistrica” iz Bijelog Polja se obratila Upravi za kapitalne projekte sa pitanjima vezanim za završetak radova na putnom pravcu Gubavač – Bistrica.

Iz odgovora koji su dobili ne može se zaključiti kada je izvjesno da će radovi početi. A samim tim ni kada će biti završeni.

U svom odgovoru direktor UKP Esmin Bećović podsjeća da je tokom izvođenja radova na predmetom putu, više puta je dolazilo do obustave radova i produžetka roka izvođenja. A uglavnom zbog neriješenih imovinsko pravnih odnosa, neusaglasenosti projekta sa stvarnim stanjem na terenu i opstrukcije mještana nezadovoljnih projektnim rješenjem.

“Da bi izbjegli ponovne obustave radova i time stvaranje dodatnih troškova svim učesnicima u realizaciji projekta. Odlučeno je da se precizno definišu spome tačke na kojima se radovi nisu mogli izvoditi (što je i učinjeno obilaskom trase sa predstavnicima Uprave za kapitalne projekt. Opštine Bijelo Polje, mještana, izvođača radova i stručog nadzora) i na tim mjestima uradi izmjena projektne dokumentacije”. Naveo je Bećović.

On je istakao da je planiramo da izbor projektanta i revidenta obavimo u najkraćem mogućem roku i da od istih zahtijevamo da se problemi rješavaju sukcesivno. Kako bi izvodač mogao što prije nastaviti radove.

“Nakon izbora projektanta, moći ćemo vam dati precizniji odgovor na pitanje o nastavku radova na putu Gubavač – Bistrica”. Stoji u odgovoru na pitanje kada će biti nastavljeni radovi na putu Gubavač – Bistrica.