Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

OBILJEŽEN DAN BJELOPOLJSKE SREDNJE STRUČNE ŠKOLE: PONOSNI NA 101 GODINU POSTOJANJA I RADA

OBILJEŽEN DAN BJELOPOLJSKE SREDNJE STRUČNE ŠKOLE: PONOSNI NA 101 GODINU POSTOJANJA I RADA

Škola smo širokih mogućnosti, koja učenike motiviše, koristi naučna i tehnička dostignuća savremenog doba i daje sigurnu ulaznicu u budućnost – naglasio je Zoran Vuković, direktor SSŠ.

Prigodnim kulturno-umjetničkim programom Srednja stručna škola (SSŠ) iz Bijelog Polja obilježila je 101 godinu postojanja i rada.

Direktor Zoran Vuković u svom obraćanju istakao je da je tokom svog postojanja škola više puta mijenjala naziv, programsku strukturu i orijentacije, ali nikada nije prestajala da radi.

– Danas kada proslavljamo sto prvu godišnjicu s ponosom ističem da su rijetke škole koje mogu da se pohvale ovako dugom i bogatom tradicijom.Davne 1922. God. osnovana je Prva ženska zanatska škola, a 1954. God. dobila je naziv Škola za učenike u privredi, da bi školske 1968/69. God., po odluci Skupštine opštine Bijelo Polje, dobila naziv Školski centar za stručno obrazovanje kadrova u privredi. U januaru 2005. God. škola dobija naziv JU Srednja stručna škola Bijelo Polje. Tokom svog postojanja naša škola odškolovala je oko 30. 000 učenika – istakao je Vuković i dodao da SSŠ proizvodi kvalitetan kadar u 17 obrazovnih profila i da je izrasla u modernu prosvjetnu ustanovu koja pruža učenicima savremena stručna znanja.

OBILJEŽEN DAN BJELOPOLJSKE SREDNJE STRUČNE ŠKOLE: PONOSNI NA 101 GODINU POSTOJANJA I RADA

– Škola smo širokih mogućnosti, koja učenike motiviše, koristi naučna i tehnička dostignuća savremenog doba i daje sigurnu ulaznicu u budućnost – naglasio je Vuković.

On je istakao da su ove školske godine, uz podršku Ministarstva prosvjete, uspjeli da obezbijede savremeni video-nadzor. Digitalni i alarmni sistem i novu internet konekciju kao podsticaj za digitalizaciju obrazovnog procesa.

– Veliki doprinos za uspješno sprovođenje ovog projekta dao je naš ICT koordinator Nebojša Vuković.Takođe, prvi put u svom stogodišnjem trajanju škola je dobila sopstveni izvor za grijanje svojih prostorija – kazao je Vuković.

Čestitke za osvojene nagrade, sjećanje na preminule kolege

Direktor SSŠ Zoran Vuković istakao je da vu školi radi iskusan tim od 86 nastavnika koji predano rade sa učenicima, a najbolji dokaz za to su brojne osvojene nagrade na opštinskim, državnim i međunarodnim takmičenjima.

– I ove školske godine, naši učenici su ostvarili zapažene rezultate. Ilhan Banda osvojio 4. Mjesto na Državnom takmičenju iz engleskog jezika, uz mentorstvo profesorice Snežane Obradović. Milica Drobnjak osvojila je prvo mjesto za rad, ,Novi početak” na konkursu Mladi eko-reporteri, uz pomoć mentora profesorice Andrijane Ćorović i upućujem im čestitke. Sa posebnim emocijama želim da pomenem uvažene kolege Petra Matijaševića i Jelu Dragović, koji nažalost nijesu više sa nama. A koji su dali veliki doprinos u obrazovanju i vaspitanju brojnih generacija, istakao je Vuković.

Učenica Iva Božović istakla je da će u srcu uvjek nositi Srednju stručnu školu.

– Putevi će nas odvesti na razne strane svijeta, ali će škola ostati u našim srcima. Ova škola je naš dom, a dom je tamo gdje ti je lijepo, gdje si okružen osobama koje najviše voliš i koji te vole-kazala je Božović.

Izvor: Dan

Novinar: Milovan Novović