Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

PEŠIĆ: POMOĆ DRŽAVE NAŠIM POLJOPRIVREDNICIMA NEDOVOLJNA

PEŠIĆ: POMOĆ DRŽAVE NAŠIM POLJOPRIVREDNICIMA NEDOVOLJNA

Ugledni bjelopoljski farmer Vučko Pešić iz Tomaševa kritikovao je gostujući u emisiji uživo portala Vijesti iz Bijelog Polja rad ministarstva poljoprivrede.

On je kazao da vlada veliko neznanje u toj oblasti i da nije došlo do realizacije brojnih pogodnosti zbog nestručnosti u tom resoru. Što je nedopustivo.

“Poslednjih pet godina sve je krenulo loše, bez obzira o kojoj Vladi se radilo. Sve rade protiv interesa proizvođača”. Poručio je Pešić, čija desetočlana porodica neumorno radi na imanju.

On se osvrnuo i na administrativne barijere i papirologiju. Koja je po njemu komplikovana za poljoprivrednike jer se obično radi o starijim sugrađanima koji ne poznaju procedure. Pa mnogi od njih i odustaju od apliciranja na javne pozive.

“Putna infrastruktura je katastrofalna, pojedinim selima je nemoguće prići, mljekare ne mogu doći do udaljenijih sela, što dodatno komplikuje ionako težak život naših stočara”. Navodi Pešić, koji je gradsku buku zamijenio životom na selu.

On je apelovao na sugrađane da kupuju domaće proizvode i dobro otvore oči kada je riječ o robi iz uvoza. Koja je često sumnjivog kvaliteta.

*Ovaj medijski sadržaj keriran je kroz finansijsku podršku podfonda za dnevne i nedeljne štampane medije i internetske publikacije Ministarstva kulture i medija Crne Gore.