Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

RUKOMET OKUPIO 120 MALIŠANA

RUKOMET OKUPIO 120 MALIŠANA

U cilju afirmacije rukometnog sporta kod mladih pokrenuta je „Put gros mini-liga za djevojčice i dječake”, koja je okupila preko 120 mališana u dvije kategorije. Idejni tvorac i organizator Marko Stojanović, inače rukometni trener. Kaže da je veliko zadovoljstvo predstaviti Bijelom Polju sve ono što ova Liga nudi.

– U Put-gros mini ligi” takmiče se osnovne škole sa teritorije naše opštine uz nekoliko ekipa sastavljenih od igrača i igračica kluba.

Podržali su nas brojni sponzori, od kojih Put gros DOO. A partner lige je Javna ustanova Centar za sport i rekreaciju Bijelo Polje. Posebnu zahvalnost dugujemo Rukometnom savezu Crne Gore koji je dao veliki dopri

nos u realizaciji ove lige kao i Crnogorskom školskom sportskom savezu. Ovu manifestaciju organizujemo drugu godinu zaredom. I nakon što smo dosad uspjeli da animiramo veliki broj mališana, da se prije svega bave sportom, odnosno rukometom i zdravim stilovima života, namjeravamo da sve ovo postane jedna duga tradicija. Kaže Stojanović.

Dodaje da su do sada imali veliki broj utakmica, čija realizacija će se nastaviti u narednom periodu.

Ono što nas raduje jeste zainteresovnost mladih, ali i dolazak na tribine gradske hale ,,Nikoljac“ brojnih sugrađana koji žele da prate naše aktivnosti. Liga se uskoro nastavlja i očekuju nas velika iznenađenja. Kazao je on.

Izvor: Dan

Novinar: Milovan Novović