Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

MATURANTE INFORMISALI O FAKULTETIMA

MATURANTE INFORMISALI O FAKULTETIMA

Predstavnici Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore(UCG) posjetili su sednoškolske vaspitno-obrazovne ustanove u Bijenom Polju. Cilj posjete bio je upoznavanje učenika završnih razreda srednjih škola o događaju koji slijedi na Univerzitetu Crne Gore. Odnosno tradicionalnoj manifestaciji-Dani otvorenih vrata. Predstavnici Studentskog parlamenta UCT posjetili su i Javnu ustanovu Srednja stručna škola i razgovarali sa srednjoškolcima.

– Predstavnik Studentskog parlamenta objasnio je maturantima benefite posjete ovoj manifestaciji na Univerzitetu Crne Gore, gdje će, osim informacija o sezonskim poslovima biti u prilici da dobiju informacije i o svim državnim fakultetima u Crnoj Gori. Bilo je zavidno interesovanja naših učenika kojima želimo da odaberu pravo mjesto za nastavak svoga školovanja i izaberu fakultet po svojoj mjeri i afinitetu. Kazao je Zoran Vuković, direktor Srednje stručne škole.

On je saopštio da je Recezentska komisija Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Crne Gore prihvatila rukopis profesora ove škole Maide Idrizović i Nikole Simovića. Kao osnovu za izradu ucbenika „osnovi prehrambene tehnologije” za prvi razred i obrazovni programi Prehrambeni tehničar i Proizvođač prehrambenih proizvoda.

Udžbenik će biti dostupan učenicima od sledeće školske godine.

Izvor: Dan

Novinar: Milovan Novović